УКР РУС

Чим гірше виглядає нині "Динамо", тим приємніше будуть перемоги в Лізі чемпіонів, – Гресь

22 серпня 2016 Читать на русском

Відомий футбольний аналітик Євген Гресь поділився думкою від старту "Динамо" у сезоні-2016/17.

"Всі ми знаходимося в якомусь вирі результату в футболі. Втім, бувають ситуації, коли уболівальникам мало інфарктних перемог над командами, середній вік яких становить рівно 22 роки. Потрібні якісь інші аргументи...

З 5 перемог поспіль "Динамо" почало чемпіонат вп'яте за всю історію, причому другий рік поспіль команда зробила це під керівництвом Сергія Реброва. Втім, бували випадки, коли максимальний результат супроводжувався грою, яка не могла залишати байдужих. Наприклад, в 1997 році 4 з 5 стартових перемог були здобуті з великим рахунком. Тоді в "Динамо" не було команди зірок, але в ній були футболісти, на гру яких хотілося йти. Наприклад, Сергій Ребров, який забив тоді 6 м'ячів у 5 турах. Або Андрій Шевченко з Юрієм Калітвінцевим, в активі яких було всього по 2 голи.

На кого ходять сьогодні вболівальники, сказати складно. Я б пішов на Андрія Ярмоленка, але його нинішній стан (швидше за все, моральний) не дає йому можливості проявити всі свої найкращі якості. Може бути, я помиляюся, але для того щоб уникнути неточностей, потрібні пояснення, а їх поки немає...

Ребров: Не зміг налаштувати гравців "Динамо", нам мали забивати ще більше голів

Важко, втім, виглядає вся команда, і це дає нам привід придумати міф про пік форми, який напевно припаде на осінній період сезону. Адже у нас все для Ліги чемпіонів. Заради участі в цьому турнірі, здається, і проводиться весь наш чемпіонат. Міф – не міф, але я чомусь впевнений, що у вересні "Динамо" обов'язково побіжить. Куди – не знаю, але, гадаю, простір буде. Не стануть же там суперники позаду стіною і не будуть володіти м'ячем в кращому випадку 30% часу...

Два тури поспіль – вольова перемога. Не важливо, над ким. Важливо, що команда знаходить вихід зі складного становища. Змінює тактику, робить перестановки, дістає з себе щось більше. На міжнародній арені така воля може знадобиться.

Три тури поспіль – переможні голи після стандартів. Не важливо, що після відскоків і рикошетів. Важливо, що команда над цим працює. Змінює напрямок подач, робить розіграші, дістає з себе фантазію. На міжнародній арені це теж може знадобиться.

Ребров: Ярмоленко часто і не реалізовує моменти, вихід віч-на-віч – інтелект футболіста

До першої гри в Лізі чемпіонів "Динамо" проведе ще 2 поєдинки, які можуть докорінно змінити ситуацію, а можуть її ще більше погіршити, якщо подивитися на результати останніх матчів "Динамо" в чемпіонаті з "Шахтарем", який якраз і перевірить готовність киян до Ліги чемпіонів.

Загалом, чекаємо, що команда додасть в русі, а ще – підніме собі і нам настрій. Поверне колишню впевненість в тому, що все робиться правильно. Що у цих футболістів є резерви. Що це не межа, на якій натякав перед відходом колишній помічник Сергія Реброва.

До речі, чим гірше виглядає нині "Динамо", тим приємніше будуть перемоги в Лізі чемпіонів", – написав Гресь у фейсбуці.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях