УКР РУС

Збірна Чилі у важкому матчі перемогла Камерун на Кубку Конфедерацій-2017

18 червня 2017 Читать на русском

У першому турі Кубка Конфедерацій чилійці дотиснули камерунців (2:0).

Чилійці були фаворитами протистояння і з перших хвилин почали виправдовувати свій статус. Вже на 2 хвилині Варгас влучив у стійку, а через декілька миттєвостей Ондоа врятував Камерун після удару Фуенсаліди. Африканці, у свою чергу, розраховували на стандарти та контратаки. Одна з подач зі штрафного перетворилася в гол, який був скасований через фол в атаці. Самі південноамериканці подарували супернику два хороші шанси, однак з пострілом Абубакара впорався голкіпер, а Муканджо не влучив у ближній кут.

Окрім цього, до перерви камерунці не мали гострих можливостей. Натомість "роха" загрожувала пострілами Пуча та Фуенсаліди, а також вриваннями Варгаса. Перший шанс Едуардо не використав – удар над поперечиною, а от другий реалізував, класно обігравши Ондоа. Арбітр вказав на центр, але відеоповтор змінив його рішення – офсайд і скасоване взяття воріт. Численні апеляції чилійської збірної були проігноровані.

На другий тайм камерунці вийшли зарядженішими. Вони організували декілька хороших позиційних атак, на деякий час навіть замкнули суперника на його половині поля. Найкращий момент виник зі штрафного, коли Муканджо не вистачило лічених сантиметрів, аби влучити у верхній кут. Чилійці відповіли небезпечним ударом Варгаса. Розв'язка настала в заключній 10-хвилинці. Санчес зліва відмінно навісив у центр штрафного майданчика, звідки Відаль головою переправив м'яч у сітку.

Підсумковий рахунок було встановлено вже у компенсований арбітром час. Санчес, вийшовши на ворота суперника, дивом не переграв голкіпера, а Варгас виправив помилку партнера. Спершу суддя зафіксував офсайд, однак цього разу відеоповтор "віддав борг" Чилі – гол було зараховано. Південноамериканці з 3 очками стали лідером групи В.

Кубок Конфедерацій. Група В, 1 тур

Камерун – Чилі – 0:2

Голи: Відаль, 81, Варгас, 90+1