УКР РУС

Чи спіткнеться Мессі на Коноплянці? "Севілья" – "Барселона". Суперкубок Іспанії. Анонс

14 серпня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" представляє перший матч двораундової битви між чемпіоном Іспанії та фіналістом національного Кубка.

"Севілья" "Барселона"

14 серпня, 23:00. Севілья, "Рамон Санчес Пісхуан".

Головний арбітр: Хесус Хіль Мансано

Текстова трансляція на сайті "Футбол 24".

Андалусійці дещо раніше розпочали новий сезон, адже провели видовищний матч проти "Реала" за Суперкубок УЄФА. Щастя було дуже близько, але кінцівку поєдинку команда Сампаолі провалила, дозволивши "галактікос" повернутися в Іспанію з трофеєм. Зараз – ще два надважкі поєдинки, а там вже й настане час старту Прімери.

"Барселона" до сьогодні вдовольнялася лише товариськими матчами. Проте навіть спаринги із не найсильнішими суперниками оголили вагому проблему чемпіонів Іспанії – захист не справляється із своїми обов’язками. Каталонці пропускали і від "Селтіка", і від "Лестера", і від "Сампдорії". А "Ліверпулю" команда Луїса Енріке узагалі "згоріла" 0:4. Така тенденція дарує "Севільї" шанс на успіх. Тільки потрібно ним скористатися.

І "Барса", і "Севілья" не зможуть розраховувати у битві за Суперкубок на кількох важливих виконавців. У каталонців відсутній Неймар – Олімпіада, а також тер Штеген, який зліг із травмою. Тим часом Сампаолі не зможе випустити на поле Тремулінаса, Сорію, Крон-Делі, Пареху, Каріссу і Колодзейчака. Звісно, що тренерські штаби готові до таких форсмажорів, тому якомога безболісніше внесуть корективи у стартові склади.

Дискусійне питання полягає у тому, чи вийде Євген Коноплянка із перших хвилин. У матчі за Суперкубок УЄФА проти "Реала" він залишився на лаві запасних і лише у розпал бою увійшов у гру. Аналогічна історія була минулоріч, коли "Севілья" грала із "Барселоною" у Тбілісі. І тоді, і тепер Коно забивав. Тому навряд чи Сампаолі буде змінювати хорошу традицію і, вочевидь, довірить стартові хвилини не Жені, а Вітоло.

Статистика

Глобально суперники зіграли між собою 151 матч в усіх турнірах. Відчутна перевага на боці "Барселони" 81 перемога проти 38 поразок. Ще 32 поєдинки закінчилися внічию. 306:195 – таке співвідношення м'ячів на користь каталонського гранда.

У Суперкубку Іспанії команди перетнулися тільки тричі. У 1948-му "Барселона" здобула трофей завдяки єдиному забитому м'ячу. А от у 2010-му було значно веселіше. "Севілья" перемогла в рідних стінах із переконливим рахунком 3:1, проте була знищена на "Камп Ноу" 0:4. Таким чином, поки що у цьому турнірі перемагає лише "Барса".

Слова

Хорхе Сампаолі, наставник "Севільї": Думаю, найкращий спосіб оборонятися проти команди, яка стільки часу володіє м'ячем – самим володіти м'ячем. Потрібно намагатися грати з ними в цьому компоненті нарівні, щоб у них не було переваги. Коли "Барселона" володіє м'ячем, вона підпорядковує собі суперника. Наш шанс – чинити опір їм, утримуючи м'яч.

Серхіо Бускетс, півзахисник "Барселони": У нас немає переваги над "Севільєю". У них було кілька днів, щоб відновитись після матчу проти "Реала". Однак психологічно до матчів набагато легше готуватися після завоювання трофею. Ми ж підходимо до матчу з хорошим настроєм. Насторожують хіба що деякі проблеми в захисті.

Орієнтовні склади

"Севілья": Ріко, Маріано, Меркадо, Рамі, Ескудеро, Н'Зонзі, Краневіттер, Іборра, Гансо, Вітоло, В'єтто

"Барселона": Браво, Дінь, Піке, Маскерано, Роберто, Бускетс, Ракітіч, Іньєста, Мессі, Суарес, Мунір

Прогноз "Футбол 24": 2:1

Сторінка автора у Twitter

"Севілья", Коноплянка, Сампаолі. Жити по-новому