УКР РУС

Чи продовжиться феєрія Шевченка? Україна - Франція. Анонс

15 червня 2012 Читать на русском

Підопічні Олега Блохіна спробують вперше тріумфувати над "гальськими півнями".

15 червня. 19:00. Донецьк. Стадіон "Донбас Арена". Головний арбітр - Бйорн Куйперс (Нідерланди). Пряма трансляція на телеканалах "Футбол" та ТРК "Україна".

Обидві команди по-різному стартували на євротурнірі. Українці в Києві здобули вольову перемогу над Швецією (2:1). Два голи в свій актив записав ветеран "жовто-синіх" Андрій Шевченко, який став найкращим гравцем матчу. Французи ж, володівши ініціативою протягом всього поєдинку, не зуміли тріумфувати над англійцями (1:1).

Сьогоднішня гра є важливою для обох команд. В разі перемоги "жовто-сині" достроково забезпечать вихід в плей-оф турніру, для триколірних невдача фактично означатиме провал Євро. Козирем французів є наявність в складі команди Блана таких зіркових виконавців як Рібері, Бензема, Насрі, Евра тощо. Також "гальським півням" зможе допомогти півзахисник "Ренна" Ян М'Вілла, який пропустив матч з англійцями через невеличке пошкодження.

На боці ж наших хлопців буде переповнена донецька "Донбас Арена". Крім того, в Олега Блохіна є забивний форвард Андрій Шевченко, від якого можна очікувати нових звершень. Мають допомогти й інші виконавці української збірної. Наприклад, в матчі 11-го червня фланги шведів "розривали" перспективні українці Ярмоленко та Коноплянка, за якими вже давно полюють ряд провідних європейських клубів. В підсумку футболісти стали авторами гольових передач на того ж таки Шевченка.

Разом з тим Україна є зручним суперником для збірної Франції. Команди 6 разів зустрічались між собою. Українці ще жодного разу не перемагали французів: тричі було зафіксовано нічию, ще стільки ж разів сильнішими виявлялись триколірні. Цікаво, що "жовто-сині" найбільшого фіаско від "галлів" зазнали саме в Донецьку. Сталося це 6-го червня минулого року, коли на дубль від Мартена та влучні удари Кабуля і Гамейро "жовто-сині" відповіли голом Анатолія Тимощука. До слова, свого часу українцям, ворота яких тоді захищав Шовковський, забивав легенда французького і світового футболу Зінедін Зідан. Тоді, в товариському матчі, гол Зізу на 89-й хвилині приніс перемогу триколірним.

Безперечно, Франція є фаворитом в протистоянні з українцями. Але в підопічних Блохіна мало хто вірив і в поєдинку проти шведів, тоді як всі ми знаємо, чим закінчився цей матч. Тож сподіватимемось, що "жовто-синій" дружині вдасться зламати неприємну статистику і сьогодні на "Донбас Арені" футбольна фортуна буде на стороні нашої збірної.

Букмекерська контора William Hill дає наступні коефіцієнти на цей матч:

Перемога України - 3,50

Нічия - 3,25

Перемога Франції - 2,10

Ярослав Семків, Футбол 24