УКР РУС

Чи поцуплять "сороки" золото? Анонс 37 туру АПЛ

6 травня 2012 Читать на русском

"Ньюкасл" - останній серйозний бар'єр на шляху "Ман Сіті" до титулу.

Підопічні Роберто Манчіні вдруге довели, що вони дужчі за дітище сера Алекса. Однак чемпіонська сага ще не доспівана. "Ньюкасл", а в останньому турі і КПР, можуть відібрати такі потрібні для "блакитних" очки. І тоді там, нагорі, відбудеться фінальна рокіровка, якщо, звісно, самі "дияволи" не втратять ані грама пунктів. Сезон, що добігає кінця, здивував багатьма сенсаціями і несподіваними поворотами, тож підсвідомо автор цих рядків лаштує себе до ще Чогось Такого.

"Ньюкасл" - "Ман Сіті"

Якщо керуватися сухою статистикою, то, безперечно, у господарів поля нема практично жодних шансів у протиборстві з "Блакитним місяцем". Але... Вже всі, навіть далекі від англійського футболу, встигли впевнитися, що "весняний" колектив Пардью - це справжній динаміт. Зважаючи на те, що вчора "Арсенал" вчергове втратив очки і вже опинився в "зоні досяжності", "сороки" прагнутимуть злетіти на третю сходинку. Які привілеї надає "бронзовий" фініш - нагадувати зайве. Отож, видовищного поєдинку не обіцяємо, проте сумніву в тому, що суперники рватимуть один одному горлянку, виникати не повинно.

Попередні матчі: 1:2 (Гутьєрес - Тевес, Джонсон), 1:3 (Керрол - Баррі, Тевес-2), 1:3 (Гослінг - Балотеллі, Річардс, Агуеро)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

 

"Болтон" - "Вест Бромвіч"

Команда, що стоїть "на виліт", приймає ситого середняка. В Україні - це, практично, гарантія того, що невмотивований суперник без заперечень вивісить білий прапор, як тільки-но аутсайдер натисне трохи агресивніше. Ну або якщо обидві команди - з одного, так би мовити, табору. В Англії таке неможливе навіть в теорії. Тому "скакунам" добряче доведеться попрацювати "копитами", щоб скинути з пліч "дроздів". ВБА, до слова, вельми вправний вершник, коли гра точиться на чужому полі. До того ж, новоспечений наставник збірної Англії Рой Ходжсон прагнутиме довести, що довірили йому цю честь невипадково.

Попередні матчі: 1:1 (Ельмандер - Морісон), 2:0 (Тейлор, Ельмандер), 1:2 (Класніч - Томас, Лонг)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

 

"Фулхем" - "Сандерленд"

Обидва клуби просто дограють сезон. І якщо "Сандерленд" фінішує на досить привабливій сходинці, зважаючи на ті проблеми, які переслідували "котів" на старті сезону, то від "Фулхема" чекалося більшого. Нестабільність - ось головний бич "котеджерів". Тому хтозна, чи після блискучої перемоги на полі "Ліверпуля", підопічні Йола знову не припустяться калейдоскопу помилок.

Попередні матчі: 0:0, 3:0 (Какута, Дейвіс-2), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"Астон Вілла" - "Тоттенхем"

Це ж треба! Кепська, безпорадна, розгублена команда, якою був донедавна "Тотнем", досі має першокласні шанси таки застрибнути у вагон №3, який вирушить в Лігу чемпіонів. Для цього необхідні дві перемоги - над "Астон Віллою" та "Фулхемом", яких у свої кращі часи "півники" навіть не зауважили б. Бірмінгемці, до слова, вже вісім матчів - без перемог. Бути чи не бути в АПЛ?- ось запитання, над яким з кожним туром все дужче сушать собі голову прихильники "вілланів".

Попередні матчі: 1:2 (Олбрайтон - ван дер Варт-2), 1:2 (Олбрайтон - ван дер Варт-2), 0:2 (Адебайор-2)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

 

"Вулверхемптон" - "Евертон"

Гучно грюкнути дверима! Таке завдання не лише перед "вовками" стоїть, але й перед Девідом Мойєсом. "Іриски" програли у ліверпульських дербі, прогавили путівку у Кубок Англії, не кваліфікувалися в єврокубки... Попри те, якість гри теперішнього "Евертона" - на рівень вища, аніж у деяких англійських делегатів на міжнародну арену. Лише це може підбадьорити відданих шанувальників з "Гудісон Парку".

Попередні матчі: 1:1 (Ебанкс-Блейк - Кехілл), 0:3 (Бекфорд, Невілл, Білялетдінов), 1:2 (Хант - Ягелка, Бейнс)

Прогноз "Футболу 24": 0:1

 

КПР - "Сток Сіті"

Момент істини для "обручів". В останньому турі їм грати на полі "Ман Сіті", а тому максимум очок слід брати вже сьогодні, а потім сподіватися, що "Болтон" десь спіткнеться. Схоже, лондонці знають, якою зброєю можна побити "гончарів". У першому колі вони організували Тоні Пюлісу блискуче фіаско.

Попередні матчі: 3:2 (Хельгюсон-2, Янг - Волтерс, Шоукрос)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

"МЮ" - "Суонсі"

А ось Фергі, Скоулзу, Велбеку і компанії залишається лише вірити і сподіватися. Жадібно відстежувати інформацію, яка сьогодні надходитиме зі "Сент Джеймс Парк". Ну й, зрештою, самим гав не ловити, а "чорних лебедів".

Попередні матчі: 1:0 (Чічаріто)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

"Блекберн" - "Віган"

На "Івуд Парку" обом належить зіграти не лише Матч життя, але й Матч смерті. Якщо у "латікс" навіть попри поразку залишатимуться невеликі шанси на порятунок, то для підопічних Стіва Кіна вона означатиме миттєву кваліфікацію в Чемпіоншип. Тож, зважаючи на величезну ставку, яка зіграє у Блекберні, цей поєдинок стає настільки ж рейтинговим, як протистояння у Ньюкаслі та Манчестері.

Попередні матчі: 2:1 (Педерсен, Робертс - Н'Зогбія), 3:4 (Робертс, Самба, Данн - Маккарті-2, Родальєга, Вотсон), 3:3 (Аєгбені-2, Хойлетт - Гомес, Колдвел, Крусат)

Прогноз "Футболу 24": 3:2

 

"Ліверпуль" - "Челсі"

За звичкою, мерсисайдці у чемпіонаті перемагають. Причому, донедавна робили це не без допомоги Торреса і Мейрелеша - теперішніх "аристократів". Побутує думка, що левова частка проблем "Ліверпуля" стала наслідком трансферів цих виконавців на "Стемфорд". Ось і Кубок Англії програний. Перемога над "синіми" в передостанньому турі - це всього лиш питання честі. Честі, яка неодноразово заплямована самими ліверпульцями у цьому сезоні.

Попередні матчі: 2:0 (Торрес-2), 1:0 (Мейрелеш), 2:1 (Родрігес, Джонсон - Старрідж)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

Олег Бабій, Футбол 24