УКР РУС

Чи показав матч ПСЖ – Реал остаточний кінець тріденте і перемогу іншої тактики

9 березня 2018 Читать на русском

Іспанська Marca вважає, що ера атакувальних тризубців підходить до кінця. Реал відмовляється від BBC, а Барселона і ПСЖ не здатні досягнути великого успіху з тріо, де Неймар є спільним знаменником.

Іспанське видання вважає, що у вівторок Європа стала свідком остаточного похорону ідеї атакувальних тріденте. Є ж такі двобої на вибування, наслідки яких виходять далеко за межі результату конкретного протистояння. Матч ПСЖ – Реал є одним з таких. Переможці та ті, що програли, тактичні системи і рішення показують зміни напрямків тренерської роботи, анонсують нові тренди і моделі гри.

ПСЖ – Реал: французькі ЗМІ знищили команду Емері, а фанати вимагають чистки складу за 805 млн євро

Вибір Зідана 4-4-2 виявився вбивчим для паризького гранда в першому матчі, коли в атаці грали Неймар, Кавані та Мбаппе, і підтвердив своє значення у матчі-відповіді, коли бразильця замінив Анхель Ді Марія. Наставник Реала повністю міняв склад своєї середньої лінії, окрім "Генерала півзахисту" Каземіро. Смерть тріденте BBC? У найважливішому для Зізу протистоянні сезону Бейл, Кріштіану та Бензема не зіграли разом жодної секунди, а Мадрид тільки виграв від цього.

Якщо пригадати виступи цього тріо, то Реал з ним програв Вольфсбургу у плей-офф 0:2 і ледь не вилетів з Ліги чемпіонів. Або можна порівняти 2 фінали Ліги чемпіонів з і без BBC: муки в Мілані та феєрія у Кардіффі. Непереможний в Європі "королівський" клуб ставав таким завдяки системі у 4 півзахисники.

Зідан дав Емері лекцію: атакувальні тризубці чудові для президентів клубів або гри в комп'ютерні ігри. І це єдині місця, де вони придатні до вжитку. Тренер ПСЖ може завоювати Францію, але не Європу з такою тактикою.

Щось схоже останні 2 роки переживала Барселона з Лео Мессі, Луїсом Суаресом і Неймаром. Після тріумфу в Берліні команда не може пролізти крізь нетрі дальніх стадій плей-офф. Диво в 1/8 з ПСЖ і провал у чвертьфіналі з Ювентусом, а перед тим зупинка в 1/4 на Атлетіко. Цікаво, що зараз Вальверде частенько грає саме за схемою у 4 півзахисники, відходячи від канонічних барселонських 4-3-3. Збіг?

У Європі лише Ліверпуль з рок-н-рольним Юргеном Клоппом грає у 3 форварди (Мане, Фірміно, Салах). Прохід Порту в 1/8 наразі важко назвивати чимось показовим. Ключем до успіху все частіше стає 4-4-2.

Чи показав матч ПСЖ – Реал остаточну смерть тактики з трьома форвардами? Висловіть свою думку в голосуванні нижче