УКР РУС

Чи нарешті переможуть тернополяни? Анонс недільного матчу 19 туру Першої ліги

29 березня 2015
Автор: Дмитро Гончар

За відсутності матчів у Прем'єр-лізі та й взагалі у будь-якому європейському чемпіонаті, український вболівальник має чудову змогу звернути свою увагу на матч тернопільської "Ниви" та чернігівської "Десни".

Перш за все хочеться відзначити, що обидві команди зіграли між собою не так вже і багато матчів у рамках Першої ліги, а саме три. Цікаво, що у жодному з них не було зафіксовано нічийного рахунку і у всіх цих матчах перемагали виключно "десняни", а тернополяни ще ніколи не забивали у ворота сьогоднішніх гостей.

Різниця між колективами у турнірній таблиці складає сім очок і у разі перемоги "Нива" зможе посунути з тринадцятої позиції "Миколаїв" і убезпечити себе від зони вильоту у той час, як сьогоднішні суперники у випадку здобуття трьох очок ділитимуть п'яту позицію із "Динамо-2", щоправда кияни ще мають матч у запасі.

Зрозуміло, що фаворитом матчу є колектив із Чернігова, проте у минулому турі підопічні Рябоконя продемонстрували типовий "весняний футбол". Гравці "Десни" на пару із "гірниками" з Кривого Рогу видали один із найневиразніших минулотижневих матчів. Без ніяких конструктивних дій в атаці - за весь матч було створено близько трьох напівмоментів, що звісно не може потішити уболівальників, які очікують певної видовищності від команди, яка має потенціал для того, щоб зростати. Не варто забувати про те, що до Тернополя не приїде основний захисник чернігівчан Павло Щедраков через дискваліфікацію.

"Нива" у минулому турі завітала до Дніпродзержинська, де після зимової паузи зіграла на одному рівні із одним з лідерів чемпіонату "Сталлю", але в актив тернополяни можуть занести собі лише перший тайм, який справді був проведений гідно, але друга половина матчу пішла не за сценарієм "жовто-зелених", які почали помилятися у доволі простих ситуаціях - закономірна перемога "сталеварів", які могли робити рахунок у матчі непристойним, але зуміли реалізувати тільки два своїх моменти, але і цього для перемоги виявилось достатньо.

Прогноз "Футбол 24": Мінімальна перемога гостей, проте відвідувачі сайту вважають, що переможе саме тернопільська команда, за яку проголосувало близько 47% читачів і лише 22% вірять у те, що підопічні Рябоконя поїдуть додому із трьома очками.