УКР РУС

Чи допомогла нічия зі "Шахтарем"? Анонс 7 туру АПЛ

5 жовтня 2013 Читать на русском

Манчестерські клуби йдуть по реванш.

Минулий тур був одним з небагатьох, коли "МЮ" та "Ман Сіті" синхронно поступилися, до того ж, колективам не з першої топ-5. В другому турі Ліги чемпіонів виступ "містян" і "дияволів" теж залишив неприємний присмак. Особливо це стосується "шейхів", які без шансів згоріли чинним чемпіонам Європи, зазнавши таким чином другого фіаско поспіль. Сьогоднішній суперник "Сіті" - також не подарунок. "Евертон" йде без поразок (єдина команда ліги з такою серією), а гра і порозуміння всіх ланок спонукають захоплюватися Роберто Мартінесом. Особливо грізно виглядає атака "ірисок", де з півслова розуміються Лукаку і Барклі, долучаються до атак Єлавіч, Осман і Бейнс - ас стандартів. Не забувайте також і про статистику зустрічей між "Сіті" і "Евертоном". В останніх чотирьох матчах між собою манкуніанці святкували перемогу лише одного разу. Як то буде сьогодні?

Натомість "МЮ", мабуть, буде трохи простіше. По-перше, команда Мойєса показала досить змістовну гру в Донецьку і привезла додому не найгірший результат (хоча після фіаско від ВБА побоювання "дияволів" були небезпідставними). По-друге, сьогоднішній "Сандерленд" дуже і дуже слабкий. "Чорні коти" досі без нового керманича, а тимчасовий тренер Кевін Болл навряд чи здатний суттєво щось змінити на краще. Так, у минулому турі "Сандерленд" провів свій найкращий матч у сезоні, проте все ж безнадійно програв "Ліверпулю". Чи можна бажати "дияволам" кращого суперника, щоб залікувати душу і трохи піднятися у турнірній таблиці?

Лідер першості - "Арсенал" їде на "Хоторнс", де на них очікують автори найгучнішої сенсації минулого туру. "Каноніри" зараз на такому піднесенні, що своїх суперників навіть не помічають, як це було, наприклад, посеред тижня із "Наполі". Однак пильність втрачати не варто. "Дрозди" вміють карати за легковажність, і "МЮ" в цьому вже переконався. "Канонірам" не можна втрачати очки хоча б з огляду на те, що "Ліверпуль" і "Тоттенхем" - найближчі переслідувачі - мають у новому турі досить таки "їстівних" суперників. І "Пелас", який їде на "Енфілд", і "Вест Хем", що гостюватиме на "Вайт Харт Лейн", переживають зараз не найкращі часи. Не віриться, що тренери-класики - Аллардайс і Холловей - зуміють поповнити актив своїх команд хоча б одним очком.

Врешті, ще один претендент на титул, матиме непросту гру на "Карроу Роуд". У попередньому турі "Норвіч" Кріса Х'ютона продемонстрував просто-таки еталонну гру зі "Сток Сіті". "Канарки" надзвичайно надійно оборонялися і ефективно атакували. Для кволої атаки "аристократів" гра з "Норвічем" стане новим випробуванням. До того ж, Моурінью не зможе розраховувати на Торреса, який відбуває бан. Вся надія на Мату, чи не так? Однак іноді зусиль одного воїна, нехай і надзвичайно потужного, буває недостатньо. Особливо коли проти тебе грають 11 воїнів, нехай і дещо менш грізних.

Ну і маємо ряд матчів, де зустрічаються абсолютно рівні за силою суперники. Напевно, найцікавіше буде в матчі "Саутгемптона" і "Суонсі", де протистоятимуть два тренери, що не один рік варилися в іспанській Прімері, а, відповідно, намагаються розвивати у своїх теперішніх командах технічну, комбінаційну гру. "Лебеді" стартували з двох перемог у Лізі Європи, "святі" ж піднялися у верхню частину турнірної таблиці чемпіонату. Настрій в обох суперників - відмінний. Є всі підстави очікувати, що таким він буде і у тих, хто стежитиме за матчем на "Сент-Мері".

"Ман Сіті" - "Евертон"

Попередні матчі: 2:0 (Балотеллі, Мілнер), 0:1 (Гібсон), 1:1 (Тевес - Феллаїні), 0:2 (Осман, Єлавіч)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Кардіфф" - "Ньюкасл"

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Фулхем" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 0:2 (Волтерс, Ділеп), 2:1 (Погребняк, Соренсен, автогол - Шоукрос), 0:1 (Адам), 1:0 (Бербатов)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Халл Сіті" - "Астон Вілла"

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Ліверпуль" - "Крістал Пелас"

Прогноз "Футболу 24": 3:0

"Сандерленд" - "МЮ"

Попередні матчі: 0:1 (Браун, автогол), 0:1 (Руні), 1:3 (Кемпбелл - ван Персі, Клеверлі, Руні), 0:1 (Брамбл, автогол)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Саутгемптон" - "Суонсі"

Попередні матчі: 1:1 (Шнайдерлен - Дайєр), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Норвіч" - "Челсі"

Попередні матчі: 1:3 (Холт - Босінгва, Лампард, Мата), 0:0, 1:4 (Холт - Торрес, Лампард, Азар, Івановіч), 0:1 (Мата)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Тоттенхем" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 0:1 (Піккьон), 0:0, 3:1 (Дефо-2, Бейл - Керрол), 3:2 (Бейл-2, Сігурдсон - Керрол, Коул)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

"Вест Бромвіч" - "Арсенал"

Попередні матчі: 0:3 (ван Персі, Вермален, Артета), 2:3 (Лонг, Дорранс - Бенаюн, Сантос, Кошельни), 0:2 (Артета-2), 1:2 (Морісон - Росіцкі-2)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

Олег Бабій, Футбол 24      

Twitter автора - @Gullit_87