УКР РУС

Чи буде договірняк? Хорватія – Іспанія. Анонс

18 червня 2012 Читать на русском

Аби залишити за бортом турніру збірну Італії, суперникам достатньо розписати нічию 2:2.

18 червня, 21:45. Гданськ, стадіон "ПГЕ Арена-Гданськ". Головний арбітр – Вольфганг Штарк (Німеччина). Пряма трансляція на ТРК "Україна".

Славен Біліч, наставник збірної Хорватії, для якого цей матч може стати прощальним на тренерському містку балканців (як відомо, фахівець підписав контракт з московським "Локомотивом") зізнався, що йому образливо, коли хтось припускає, мовляв, його команда зіграє договірняк. Проте мимоволі про такий варіант розвитку подій таки замислюєшся.

Особливо лячно італійцям – таким собі жертвам у перспективі. На Євро-2004 події для Скуадри Адзурри розгорталися в аналогічний спосіб. Спершу дві нічиї – з Данією та Швецією, тож коли здобулося перемогу над болгарами, було надто пізно: скандинави розписали поміж собою вигідну їм нічию. Звісно, про фейр-плей тут нема мови. Проте, з іншого боку, що перешкоджало апеннінцям грати продуктивніше на старті?

Як би там не було, але за бортом турніру ризикують залишитися навіть… чинні чемпіони. Якщо підопічні дель Боске сьогодні програють, а Італія в паралельному матчі переможе, то саме "Фурія" пакуватиме валізи передчасно. Про це вже нагадав Фернандо Торрес: "Результат збірної Росії повинен стати для нас тривожним дзвоном. Втрачати пильність не варто ні в першому, ні в останньому матчі".

Щодо історії стосунків збірних Іспанії та Хорватії, то вона дуже нетривала, і налічує тільки чотири поєдинки, до того ж – лише товариські. Тут зафіксовано дві перемоги іспанців і по одній нічиї та перемозі "шашкових". Отож, сьогодні ми станемо свідками історичної події. І бажано, щоб без скандального нальоту.

Букмекерська контора William Hill дає наступні коефіцієнти на цей матч:

Перемога Хорватії – 8,00

Нічия – 3,10

Перемога Іспанії – 1,61

Олег Бабій, Футбол 24