УКР РУС

Черговий тест для Блохіна. 20 тур УПЛ. Анонс матчів неділі

10 березня 2013 Читать на русском

Але й матчі нас чекають у день, який завершуватиме програму 20 туру УПЛ. Найменш цікавим з них буде "Ворскла" - "Шахтар".

Найменш цікавим не за грою, а щодо присутності інтриги. А все тому, що ці команди, схоже, вже вирішили усі свої завдання на сезон.

Ну а “Дніпро”, “Металіст” та “Динамо” продовжать вести заочну боротьбу за срібло і, зважаючи на те, що усі троє гратимуть на виїзді, є всі шанси очікувати на сенсації.

“Говерла” - “Дніпро”

10.03.2013. 13:30. Ужгород, стадіон “Авангард”. Телетрансляція на каналі “Футбол”, онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”.

Якось важко повірити, що у цьому матчі підопічні Хуанде Рамоса втратять очки. Звичайно, можна було б говорити про те, що “м'яч круглий”, “у футболі буває всяке” і тому подібне, але...

Але попередній матч із “Зорею” показав, що гравців “Говерли” просто фізично не вистачає на весь матч. Так, гра є, так, є найкращий асистент цього сезону Василь Трухін, але ж не Трухіним єдиним...

Та з іншого боку “Говерлі” вже нічого втрачати. Нехай навіть відіграти дев'ятиочкове відставання від “Ворскли” поки що видається нереальним, тільки от календар у підопічних Севідова далеко не найскладніший. У цьому турі вони грають із “Дніпром”, в наступному - з “Металістом”, а далі із командами, які можна перемагати. У підопічних же Свистуна календар значно складніший.

Але все ж таки гра в наздоганялки навряд чи почнеться саме у цьому турі. І нехай досі невідомо, що там із Євгеном Коноплянкою, у якого пошкоджене стегно, але й без свого лідера “Дніпро” мав би перемагати одного з аутсайдерів УПЛ.

Та й статистика не на боці “Говерли”, яка з 27 матчів із “Дніпром” зуміла перемогти лише в чотирьох. 16 разів перемогу святкували дніпр'яни, а сім матчів завершилися внічию.

Травмовані: Одонкор - Коноплянка

Дискваліфіковані: Райчевіч - немає

“Ворскла” - “Шахтар”

10.03.2013. 16:00. Полтава, стадіон “Ворскла імені Олексія Бутовського”. Телетрансляція на каналі “Перший національний”, онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”.

У першому колі “Шахтар” здолав полтавців з рахунком 4:1 і цей матч став останнім для Вадима Євтушенка на посту тренера “Ворскли”. Гол престижу тоді забив Ахмед Янузі.

Саме через те, що Янузі зараз перебуває далеко не в найкращих кондиціях, небезпечні моменти поблизу воріт суперників “Ворскли” виникають вкрай рідко.

До того ж “Шахтар” вийде на гру у ранзі “пораненого звіра”, який після поразки у Дортмунді усім захоче довести, що в команді зовсім немає психологічної та ігрової кризи.

Щоправда, з великою долею ймовірності Луческу дасть відпочити кільком провідним виконавцям. Не виключено також, що місце у воротах займе Антон Канібалоцький, адже Містер останнім часом часто скаржився на те, що П'ятов робить занадто багато помилок.

  

Щодо історії протистоянь, то “Ворскла” з 33 трьох матчів зуміла взяти верх над “гірниками” лише одного разу і вісім ігор завершилися внічию. У решті ж 24 поєдинках переможцями були гравці “Шахтаря”.

Травмовані: Сапай, Янузі - Ілсінью

“Волинь” - “Динамо”

10.03.2013. 17:30. Луцьк, стадіон “Авангард”. Телетрансляція на каналі “2+2”, онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”.

“Звичайно, приємно, що я зустрінуся із своїми колишніми одноклубниками, але я насамперед професіонал і маю виконувати свою роботу. На даний момент я тренер “Волині”, - сказав напередодні матчу Анатолій Дем'яненко. Він також сказав, що в матчі з “Динамо” його команду цілком влаштує і нічия.

Та що нам “Волинь”, яка точно не вилетить у Першу лігу і точно у єврокубки не потрапить. Словом, Дем'яненко спокійно вже може починати готувати команду до наступного сезону. Значно цікавіше буде подивитися на “Динамо”. Власне, матч у Луцьку повинен дати відповідь на запитання, “що ж таки коїться в команді Блохіна?” і “наскільки вона готова до боротьби за срібло?”. Нагадаємо, кияни вилетіли з Ліги Європи, а після відновлення чемпіонату зіграли внічию у рідних стінах з “Кривбасом”.

Тепер у турнірній таблиці “Динамо” лише четверте, тож кожна втрата очок може обернутися катастрофою. До того ж один із ключових гравців киян Мігель Велозу не зможе зіграти. Звісно, про відставку Блохіна ще говорити дуже рано, але якщо “Динамо” і у грі з “Волинню” покаже невиразну гру, то Ігорю Суркісу буде над чим подумати.

  

Статистика, щоправда, цілком і повністю за “Динамо”, яке у 23 матчах з “Волинню” програло лише раз і три рази команди зіграли внічию. Решта ж матчів... Ну, Ви зрозуміли.

Дискваліфіковані: немає — Велозу.

“Арсенал” (К) - “Металіст”

10.03.2013. 19:30. Київ, стадіон “Динамо імені Валерія Лобановського”. Телетрансляція на каналі “2+2”, онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”.

“Арсенал”, з усіма його проблемами і розпродажем гравців, цілком очікувано у попередньому турі програв “Дніпру” та ще й з розгромним рахунком. Тепер на “каштанчиків” чекає ще одне непросте випробування -
матч з “Металістом”.

Зайвим є говорити, хто є фаворитом цього матчу. Тим паче, що харків'яни довели, що цілком нормально дають собі раду і без Тайсона. Та й матч попереднього туру із донецьким “Металургом” показав, що Жажа та Девіч чудово знаходять взаєморозуміння на полі.

Тільки той же ж матч проти підопічних Максимова також засвідчив, що у “Металіста” не все гаразд в оборонних редутах. Ведучи по ходу поєдинку 3:0, вони наприкінці зустрічі пропустили двічі і заледве втримали перемогу.

Подібного розвитку подій у матчі з “Арсеналом” очікувати годі, адже там фактично будується нова команда і гравці лише намагаються знайти взаєморозуміння на полі. Та й підопічні Маркевича гратимуть максимально зосереджено, адже боротьба за другу сходинку з “Дніпром” та “Динамо” триває.

Між собою команди зустрічалися 27 разів. 11 перемог у “Металіста”, 7 - в “Арсенала”, а ще 9 ігор завершилися внічию.

Дискваліфіковані: немає - Пшеничних.

А ми нагадуємо, що свої прогнози на ці поєдинки, а також на інші ви можете зробити на сторінці додатку "Футбол 24 - Футбольні прогнози" В Контакті.

Андрій Думич, "Футбол 24"