УКР РУС

Черговий шанс для МЮ і вирішальні матчі андердогів. Найкоротші підсумки 37 туру АПЛ

9 травня 2016 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" робить акцент на головних подіях англійського вікенду.

"Лестер" у чемпіонському матчі на власному полі здолав "Евертон". Після закінчення поєдинку на переповненому "Кінг Пауер" "лисиці" отримали заслужені золоті медалі і підняли над головою заповітний чемпіонський кубок.

Основний вклад у перемогу над "ірисками" зробив Джеймі Варді. Бомбардир міг відзначитися хет-триком, але обмежився лише дублем. Не забув нападник і пожартувати щодо нереалізованого пенальті.

Привітати тренера-тріумфатора Клаудіо Раньєрі та розділити з ним свято з’їхалися друзі і колеги зі всього світу. Непогано відсвяткував і власник "Лестера" Вішай Шрівадданапрабха, вдало сходивши у казино.

"Тоттенхем" вдома несподівано поступився "Саутгемптону", хоча протягом усього матчу володів величезною перевагою. Без голів з поля пішов Харрі Кейн, що дозволило Агуеро та Варді максимально наблизитись до лідера "шпор" у гонитві бомбардирів.

"Вест Хем" перервав 3-місячну серію без поразок у чемпіонаті, яка нараховувала 10 матчів. Кривдником "молотобійців" став "Суонсі", валлійці "відвантажили" команді Славена Біліча 4 м’ячі.

"Ньюкасл" практично підписав собі вирок, зігравши внічию з розваленою "Астон Віллою". "Сороки" вже відстають від рятівного 17 місця на один пункт, при тому, що зіграли на матч більше, ніж головні конкуренти. План Рафи Бенітеса (якщо він є) провалюється на очах, занадто пізно "чорно-білі" почали набирати очки.

Вчетверте поспіль програв "Норвіч". У цьому турі МЮ погіршив шанси "канарок" на порятунок. Переможний гол у матчі забив Мата, після чого подарував хвилину щастя молодому фанату.

Самі ж "дияволи" вирішили покращити фінансові умови Маркусу Решфорду. 18-річний нападник став головним відкриттям сезону у складі МЮ та заслужив підвищення платні в 25 разів.

Дуже погано проводить кінцівку сезону "Сток Сіті". За підбором гравців "гончарі" повинні як мінімум боротись за Лігу Європи, однак такого завдання перед командою, напевно, не стоїть, що призвело до четвертої поразки у 5 останніх матчах.

Нарешті здобула очки "Астон Вілла". Це сталося після 11 поразок поспіль. Відверто кажучи, слабка втіха для футболістів бірмінгемської команди, однак вболівальники на "Вілла Парк" точно оцінили старання і бойовий дух, яких так не вистачало на всій дистанції чемпіонату.

Натомість у зворотньому напрямку офіційно прямує "Мідлсбро". "Червоно-білі" втримали необхідну нічию у ключовому матчі з "Брайтоном" і повертаються в Прем’р-лігу в компанії "Бернлі".

"Сандерленд" неочікувано став фаворитом у боротьбі за виживання, здійснивши неймовірний камбек у матчі з "Челсі". "Чорні коти" забили два голи за 3 хвилини, які дозволили їм вибратись із зони вильоту. Схоже, що магія Біг Сема продовжує діяти.

Останній матч за "аристократів" зіграв багаторічний капітан Джон Террі. Легендарний футболіст вписав своє ім’я в історію ще з одного приводу, отримавши у цьому матчі шосте вилучення в АПЛ, що стало рекордом для лондонського клубу.

"Арсенал" зумів вивезти одне очко з "Етіхаду". У центральному матчі туру набагато краще виглядав "Ман Сіті", але "каноніри" втримали нічию і набрали 68 очок. Такий результат ще залишає шанси на другу сходинку в останньому турі, оскільки відставання від заклятих суперників із "Тоттенхема" зменшилось до двох пунктів.

"Ман Сіті" поступився "Реалу" в півфіналі Ліги чемпіонів і бажав реабілітуватись на внутрішній арені. Підопічним Мануеля Пеллегріні це не вдалось, і "містяни" взагалі можуть залишитися без чемпіонської ліги на наступний сезон, бо сусіди з "Олд Траффорд" відстають лише на два очки, маючи гру в запасі.

Всі матчі 37 туру

Лідери

Аутсайдери

Бомбардири