УКР РУС

Через теракти в Європі в Росії хочуть запровадити візовий режим під час ЧС-2018

22 березня 2016 Читать на русском

Заступник голови Державної думи Російської Федерації та член виконкому Російського футбольного союзу Ігор Лєбєдєв заявив, що через теракти в Брюсселі в'їзд до Росії під час Чемпіонату світу 2018 року повинен бути візовим.

"Скасовувати ЧС не можна: це буде означати, що ми прогнулися під агресивних дикунів, під їх безглуздий "халіфат". Отже, слід змінити концепцію. А до цього змінити концепцію доведеться європейцям. Причім різко: до чемпіонату Європи депортувати всіх підозрілих осіб - а це, самі розумієте, не лише всі біженці, а й інші мігранти, які отримують допомогу від своїх держав. Інша ж політика буде рівноцінна самогубству.

Російська міграційна політика не така дурна, як в ЄС, але також не відповідає всім вимогам. І ось через 2 роки до нас хлинуть мільйони уболівальників... і "уболівальників". Передбачається безвізовий в'їзд.

Наскільки це доречно за нинішньої ситуації. Я сам - вболівальник. І мені не хочеться на час ЧС-2018 залишати Росію, або ж відсиджуватись у селі. Та й як депутат я не маю такого морального права. В Росії слід міграційну політику посилити до максимуму, а всіх, хто буде в'їжджати до нас на ЧС, ретельно перевіряти. Так, "масовість" постраждає. Але нехай краще постраждає "масовість", ніж невинні люди в метро, аеропортах і на стадіонах", - написав Лєбєдєв у своєму Livejournal.

Бюджет на забезпечення безпеки під час російського ЧС-2018 може перевищувати 30 мільярдів рублів

22 березня вранці в Брюсселі прогриміла низка вибухів. Спочатку теракти сталися в аеропорту бельгійської столиці, потім - в метро. Поки що є дані про 11 загиблих і понад 20 поранених.

В листопаді 2015 року під час товариського матчу між збірним Франції та Німеччини на "Стад де Франс" поруч зі стадіоном сталися 2 вибухи.