УКР РУС

Чередник: "Шахтар" та "Металіст" на різних етапах підготовки

2 лютого 2014 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст Олексій Чередник в інтерв’ю "Футбол 24" поділився очікуваннями від сьогоднішнього матчу в Ізраїлі між "Металістом" та "Шахтарем".

- У кого шанси кращі на перемогу?

- Важко сказати. Команди на зборах, не відомо, які навантаження у футболістів. Як виходити із перших ігор в Ізраїлі, то "Шахтар" мені більше сподобався, особливо у першому таймі. А так, команди готуються в різних умовах. "Металіст" не грає в єврокубках, тому у них більше часу на підготовку до чемпіонату. А "Шахтар" форсує підготовку, вони раніше стартують. Тому різна ступінь готовності.

- Футболістам важко налаштуватися на спаринг?

- Та ні, тут проблем не буде. Все-таки це турнір, діє змагальний принцип. Інша справа, що футболіста грають на тлі навантажень і ніхто не ставитиме завдання будь-якою ціною перемогти. Головне – це підготовка до весняної стадії сезону. Але з настроєм проблем не буде. Тим паче, що футболістам потрібно завойовувати місце в складі.

- Деякі клуби принципово у міжсезоння не проводять спаринги із конкурентами по національному чемпіонаті. Як ви ставитеся до цього?

- Колись виступав в Англії, там жоден клуб не проводитиме спаринг із іншим представником Прем’єр-ліги. У нас же прийнято по-іншому, ми раніше спарингували зі "Спартаком", київським та тбіліським "Динамо". Я до цього ставлюся спокійно. У клубів різні завдання. "Шахтар" готується до Ліги Європи, повинен перевірити готовність та зіграність кладу.

Розмовляв Гліб Ваколюк