УКР РУС

Чемпіонський темп "Ман Сіті", успіх "росіян", перше очко Ленса. Підсумки 3 туру АПЛ

25 серпня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" виділяє найпомітніші події останнього вікенду в англійській Прем'єр-лізі.

Бездоганна форма "Сіті"

Манчестерська команда ефектно стартувала у новому сезоні, проте перед її поїздкою у Ліверпуль на матч з "Евертоном" виникали певні побоювання - "іриски" зуміли у попередньому турі здивувати у Саутгемптоні. 

"Ман Сіті" і справді було дуже важко на "Гудісоні". Однак, знову відігравши біля своїх воріт "насухо", віце-чемпіони реалізували два моменти у володіннях Тіма Ховарда. У першому випадку не обійшлося без помилки голкіпера, зате м'яч Туре-Насрі - наслідок чемпіонського класу цих виконавців. Вся команда втретє у сезоні відпрацювала потужно. Кун Агуеро ще й встиг врятувати вболівальнику життя, а це величезний плюс до карми "Ман Сіті". Поки що "Блакитний місяць" - найреальніший претендент на чемпіонський титул. 

Сухий матч туру

Матчі "Арсенала" та "Ліверпуля" не потребують зайвої реклами - це класика. Перед поєдинком на "Емірейтс" Брендан Роджерс чимало говорив про тактику, мовляв, його команда гратиме другим номером - в такому випадку, начебто, шанси взяти гору над "канонірами" зростають. Але саме мерсисайдці більшу половину поєдинку провели з позиції сили. Чого лише варті два влучання Коутінью у каркас воріт Чеха! "Арсенал" натиснув під кінець матчу - і тут вже настала черга Міньоле здійснити кілька дуже вдалих дій. Назагал - без голів, але сам матч дивився на одному подиху. "Ліверпуль" знову не пропустив і може занести собі виїзну нічию у позитив. Чого не скажеш про "Арсенал" - "гармаші" вважалися фаворитом протистояння, але очікувань не виправдали.

Два трилери, 12 голів

"Вест Хем" - найсумбурніша команда старту сезону. Після блискучої перемоги над "Арсеналом" лондонці зазнали вже другої поспіль поразки на власному полі. Цього разу "молотки" пропустили одразу чотири голи від новачка - "Борнмута", для якого це були перші м'ячі в історії Прем'єр-ліги. Щоправда, залишившись у чисельній меншості і програючи 2:4, "Вест Хем" все ж знайшов сили відіграти один м'яч і до останньої секунди претендував на нічию. У підсумку команди подарували неперевершене інтригуюче видовище. Однак Славену Білічу, наставнику "Юнайтед", від цього не легше. "Вест Хем" епохи Сема Аллардайса був дисциплінованим, вишколеним колективом, натомість зараз він більше нагадує циганський табір - дві червоні картки і шість пропущених м'ячів. Повне нерозуміння того, куди рухаються "молотки" і якою командою їх хоче бачити керівництво та тренер.

Не менш сумбурним видався матч наступного дня між "Вест Бромом" та "Челсі". Якби у "дроздів" не накульгувала на обидві ноги реалізація, "аристократів", найімовірніше, очікувала б втрата очок на "Хоторнс". Лондонці знову не переконали у своєму чемпіонському статусі, а першу перемогу сезону здобули завдяки легкості ніг та думки Педро Родрігеса. Не вражають поки що Азар і Сеск. Вілліан узагалі розчаровує. Важко доводиться ветаранам Івановічу та Террі, яких "дрозди" змусили добряче попітніти. А попереду у "Челсі" - значно серйозніші суперники. 

Дебютант туру

Педро Родрігес напрочуд гармонійно вписався у гру "Челсі". На дебютний гол йому знадобилося всього лише 20 хвилин, а на дебютний асист - півгодини. Моментами екс-барселонець видавав партнерам такі паси-цукерочки, що стало соромно за "аристократів", які марнували зручні моменти для забитого м'яча. Скоріш за все, іспанець невдовзі посадить Вілліана у глухий запас.

Герой туру

В історичної перемоги "Борнмута" є свої обличчя. І головне із них належить форвардові Каллуму Вілсону, який оформив хет-трик. Для знавців Чемпіоншипу такий подвиг 23-річного форварда не став несподіванкою. У минулому сезоні Вілсон забив за "Борнмут" 20 голів, зробивши величезний внесок у прорив клубу російського бізнесмена Дьоміна до еліти. Далі буде.

На радощах Мет Рітчі придушив Каллума Вілсона

Перше очко Ленса

Після стартових двох турів "Сандерленд" перебував на межі катастрофи. Дві відчутні поразки суттєво вдарили по іміджу Діка Адвоката, хоч "чорні коти" й не були претендентами на якісь видатні результати. Із "Суонсі" вдалося набрати перший заліковий бал, якому посприяв Джермейн Ленс. Голландець виконав свій другий асист на англійській землі, а його тезка Дефо втілив пас у гол. Результат - такий собі, однак команда не програла. Вже хоча б щось.

Фішка "Уотфорда"

"Шершням", на відміну від інших новачків - "Норвіча" та "Борнмута" - досі не вдається перемогти. Зате й гіркоти поразок команда Кіке Санчеса Флореса поки що не знає. Нульова нічия із "Саутгемптоном" залишилася б, напевно, найнепомітнішою подією туру, якби не одна річ. У заявці "Уотфорда", яка складалася із 18 гравців, були представники 15 (!) країн. Англія, Швейцарія та Італія делегували туди по 2 футболісти, Бразилія, Греція, Шотландія, Камерун, Австрія, Нігерія, Франція, Уругвай, Мексика, Північна Ірландія, Литва, Іспанія - по одному. Воістину унікально!

Символічна збірна 3 туру

Крул ("Ньюкасл") - Мбемба ("Ньюкасл"), Вертонген ("Тоттенхем"), Шкртел ("Ліверпуль"), Коларов ("Ман Сіті") - Туре, Фернандінью (обидва - "Ман Сіті") - Педро ("Челсі"), Морісон (ВБА), Магреш ("Ліверпуль") - Вілсон ("Борнмут")

Усі результати 3 туру + статистика

Найкращим гравцем 2 туру АПЛ читачі "Футбол 24" визнали Фернандінью ("Ман Сіті").

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Хто є найкращим гравцем 3-го туру АПЛ?
  • 6%
    Тім Крул
  • 6%
    Шансель Мбемба
  • 6%
    Ян Вертонген
  • 6%
    Мартін Шкртел
  • 6%
    Александр Коларов
  • 6%
    Яя Туре
  • 11%
    Фернандінью
  • 33%
    Педро Родрігес
  • 6%
    Джеймс Морісон
  • 6%
    Ріяд Магреш
  • 11%
    Каллум Вілсон