УКР РУС

Чемпіонат Світу-2014. Підсумки третього туру

13 липня 2014
Автор: Віталій Замелюк

Останній тур дозволив виявити усіх 16 учасників 1/8 фіналу. Відносно несподіванкою стала перемога Мексики над Хорватією, хоча якщо подивитися на саму гру то стане все зрозуміло.

Укус Луїса Суареса Джорджо К'єлліні певною мірою "допоміг" Уругваю пройти Італію у непростому двобої. Фартова Греція знову стрибнула вище голови і вийшла з групи. Шкода Кот-д'Івуар, адже золоте покоління цієї збірної так нічого й не досягнуло. Ліонель Мессі витягнув Аргентину з першого місця, а Швейцарія після гучної поразки від Франції не розклеїлася, а впевнено перемогла Гондурас. Гана з Португалією подарували прекрасний футбол в очному поєдинку, але на жаль жодна з цих команд не змогла пройти груповий етап. Росія знову зганьбилася, не зумівши вийти з чи не найслабшого квартету на турнірі.

Найкращий матч - Португалія - Гана 2-2

Найгірший матч - Коста-Ріка - Англія 0-0

Герой туру - Дієго Годін (Уругвай)

Антигерой - Чезаре Пранделлі (Італія)

Найкраща заміна - Хамес Родрігес (Колумбія)

Розчарування - Луїс Суарес і його укус Джорджо К'єлліні

Найкрасивіший гол - Джердан Шакирі (Швейцарія, перший м'яч)

Відкриття - Авдія Вршаєвич (Боснія і Герцеговина)

Несподіванка туру - перемога Греції над Кот-д'Івуаром

Подія туру - рекорд Фаріда Мондрагона, який став найстаршим гравцем-учасником фінальної частини Чемпіонатів Світу з футболу.

Символічна збірна туру:

Алехандро Домінгес (Еквадор) - Авдія Вршаєвич (Боснія і Герцеговина), Дієго Годін (Уругвай), Рафаель Маркес (Мексика), Ян Вертонген (Бельгія) - Джердан Шакирі (Швейцарія), Ектор Еррера (Мексика), Хамес Родрігес (Колумбія) - Ліонель Мессі (Аргентина), Йосип Дрміч (Швейцарія), Неймар (Бразилія)

Головний тренер - Мігель Еррера (Мексика)