УКР РУС

"Чемпіонат слабший за УПЛ, але там навчились працювати з уболівальниками": Третьяков – про виступи у Словаччині

19 квітня 2020 Читать на русском

Вінгер Дунайска Максим Третьяков, який на правах оренди виступає за Олександрію, розповів про особливості словацької першості.

"Дуже сподобалася Словаччина і команда, в якій я був. Сподобалося тим, що на кожному домашньому матчі повний стадіон. Арена невелика, нова, буквально два роки їй, розрахована на 16 тисяч глядачів, приходило по 10-15 тисяч. Було дуже приємно грати. Чемпіонат Словаччини перебуває не так високо в рейтингу, як УПЛ, та й за рівнем явно слабший. Але люди пристосувалися і навчилися працювати з уболівальниками. Там кожен матч як свято.

Шахтар – єдиний клуб УПЛ, де не затримують зарплати, – гравець Олександрії Третьяков

Так, можна було краще себе там проявити. Але зараз повертатися туди не хочу, тому що трохи змінився вектор розвитку команди. Беруть зовсім молодих хлопців – 16-18 років. Всі, хто грали в минулому сезоні і посіли друге місце в чемпіонаті, покинули клуб. Хтось поїхав у Польщу, хтось в Австрію. Зараз був би крок назад повернутися туди. Але подивимося, у мене ще цілий наступний сезон з ними за контрактом. В цілому мені там дуже сподобалося. Трохи підвело здоров'я – було дві травми, багато пропустив. Але не шкодую про перехід", – сказав Третьяков на сторінці програми "Футбольний формат" у соціальній мережі Instagram.

Нагадаємо, Максим розпочав професіональну кар'єру футболіста у Дніпрі в 2011 році. В УПД дебютував у складі харківського Металіста, звідки у 2016 році перейшов в одеський Чорноморець. В липні 2018-го став гравцем команди Дунайска. Орендований Олександрією до 30 червня 2020 року. Чинна угода зі словацьким клубом діє до 30 червня 2021 року. Transfermarkt оцінює гравця у 400 тисяч євро.

Хачеріді отримав безглузде вилучення та привіз пенальті – Динамо Брест програло Вітебську