УКР РУС

Чемпіон стабільний, "Наполі" дивний, Ді Натале геніальний. Підсумки 34 туру Серії А

5 травня 2015 Читать на русском

В Італії із сезону в сезон спокійно може спати лише одна команда - "Юве" оформив у суботу чемпіонський покер. Значно цікавіші розбірки команд Рима і Неаполя.

"Ювентус" у Генуї відпрацьовував гру проти "Реала": забити не так важливо, як не пропустити. Який-не-який гол туринці завжди заб'ють, тож найголовніше це залишити ворота у недоторканності. У суботу це туринцям цілком успішно вдалось. Символічно, що "золотий" гол у Серії А забив Артуро Відаль, який забив не один переможний гол протягом останні 4-х чемпіонських сезонів. Бідна "Сампдорія" змушена була вперше в сезоні програти на рідному стадіоні. Максіммілано Аллегрі зробив це знову. Алленаторе виграв Скудетто у першому сезоні на чолі "Мілана", а тепер повторив це досягнення. Аллегрі став 7-м наставником, якому вдалось виграти Серію А з двома клубами, і 8-м в історії "Юве", який завоював цей трофей у дебютний сезон. Андреа Пірло - перший в історії Кальчо футболіст, якому вдалось здобути 5 поспіль чемпіонств у складі різних клубів.

 

"Рома" знайшла своїх суперників. "Сассуоло" останнім часом програє всім, кому треба, а "Дженоа" - тепер уже 9 матчів поспіль у Римі проти "вовків". Сейду Думбія забив два голи, завдавши стільки ж ударів у площину воріт за сезон. Схоже, івуарієць, якого називали ледь не провалом року в Серії А, освоївся на "Олімпіко". Флоренці також забиває у другому матчі поспіль. Тотті сидить на лаві, і це не заважає ні йому, ні "жовто-червоній" команді. За 1 попередній тиждень "Рома" забила таку ж кількість голів, як за попередні майже 8. Не дивно, що команда Гарсії відвоювала собі другу сходинку, яrе дає гарантоване місце в ЛЧ. На верху в зонах єврокубків така щільність, що будь-яка перемога при втраті очок суперника міняє все розташування.

 

Колишній тренер "Лаціо" допомагає "Ромі". Команда Едоардо Реї не програла 5-й поспіль матч у Серії А, що є новим рекордом клубу в нинішньому розіграші чемпіонату, однак останні за останні 4 тури зібрала лише 4 очки. 37-річний захисник Джузеппе Б'ява провів за "б'янкочелесті" 5 сезонів, а в неділю забив у їхні ворота. Зрештою, "Аталанта" була близька, щоб обіграти "лаціалі", однак екс-вінгер "Металіста" Алехандро Гомес і ще кілька гравців свої шанси втратили і забили лише раз. А в завершальній частині гри в Бергамо римські "орли" таки відігрались - Марко Пароло забив 9-й гол у сезоні, оновивши персональний рекорд. "Лаціо" вже 3-й, але на вихідних матимемо дві дуелі команд Рима і Мілана, а хлопці Піолі гратимуть вдома, тому, можливо, повернуть собі стратегічну позицію.

 

"Фіорентина" перестала ганьбитись із аутсайдерами і одразу ж обійшла обидві генуезькі команда та зайняла 5-е місце. Атракціон флорентійської щедрості принаймні цієї неділі було зачинено. Після 4-х поспіль поразок, з яких дві були домашні і з командами з низів таблиці, в гості до "фіалок" прибула "Чезена". "Морські коники" швидко хапнули дуплет від Ілічіча і заспокоїлись. Насамкінець Альберто Джилардіно забив 176-й гол у Серії А - залишилось 12, аби увійти в топ-10. "Чезена" не змогла перемогти у 9-му поспіль матчі і за 4 тури до кінця відстає від рятівної сходинки на 9 балів, тож може готуватись до повернення в Серію Б.
 
Антоніо Ді Натале обійшов Роберто Баджо у списку топ-голеадорів Серії А всіх часів - 206 проти 205 влучань. До наступної мети - 4-го рядка - "Тото" не вистачає 10 м'ячів. З переможним голом у ворота "Верони" Ді Натале привітав його одноліток і капітан суперника Лука Тоні. Це взяття воріт цілком заслуговує на відзнаку влучання туру. Бомбардир "Удінезе" відгукнувся на простріл справа і п'ятою відправив кулю в ціль. Фріульці вперше перемогли "Верону" на "Бентегоді" - після 5 нічиїх і 7 поразок. У складі "еллінів" мексиканський ветеран Рафа Маркес став гравцем, якого найчастіше вилучали в сезоні Кальчо - 3 рази.
 
 

На "Джузеппе Меацца" зійшлись непереможні клуби. "Інтер" не програв 6 турів поспіль, з яких виграв половину матчів, а "К'єво" - 5. Команда Манчіні продовжила тенденцію домашніх провалів у зустрічах із командами нижньої половини. "Неррадзуррі" виграли вдома стільки ж матчів, скільки веронці на виїзді - по 6. "К'єво" забив найменше серед усіх команд Кальчо, однак спокійно утримує 13-у позицію і без шансів вилетіти. "Інтер" же втратив 2 важливих очки у контексті боротьби за ЛЄ. Тепер потрібно реабілітуватись на "Олімпіко" проти "Лаціо".

 

"Наполі" показав себе дивним колективом. Не забити пенальті на першій же хвилині, щоб потім ледь не пропустити у більшості від Бонавентури. Змарнувати море 100-відсоткових шансів і забити тричі за 6 хвилин. Особливо "вразив" Кальєхон, дай йому Бог такої ж влучності у півфіналах з "Дніпром". Для Ігуаїна парируваний Дієго Лопесом пенальті став 3 із 6 нереалізованих у сезоні. "Піпіта" реабілітувався голом (27-м у всіх матчах сезону) майже з такої ж позиції, але вже з гри і пасу Мертенса. Виходи останнього, а також Маноло Габ'ядіні на заміну внесли вирішальний перелом у гру. Кого ж Бенітес випустить у четвер, залишається гадати. Рафа, придумай щось настільки цікавеньке, щоб українському клубові було легше пробитись у  фінал! Ти ж можеш. Жарти жартами, але "Наполі" у двох матчах тижня показав себе не до кінця впевненим колективом. Якщо ж говорити про "Мілан", то захисник команди Маттія Де Шільйо заробив найшвидшу червону картку в історії СеріАлу - на 43-ій секунді. Третя поспіль поразка не змусила Індзагі подавати у відставку. Сезон і так уже втрачено, а до приходу азійських інвесторів зарано говорити про трансферні змін і, відповідно, прихід успішного наставника.

Тарас Котів, Футбол24