УКР РУС

Челсі здолав Уотфорд, завершивши сезон у топ-3 АПЛ, Тоттенхем вийшов у Лігу чемпіонів, розтрощивши Норвіч

22 травня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю в чемпіонаті Англії відбулись всі матчі останнього туру. Звіт про декілька з них читайте на "Футбол 24".

Англія, Прем'єр-ліга, 38-й тур

Норвіч – Тоттенхем – 0:5

Голи: Кулусевскі, 16, 64, Кейн, 32, Мін, 70, 75

Челсі – Уотфорд – 2:1

Голи: Хаверц, 11, Барклі, 90 – Гослінг, 87

Лестер – Саутгемптон – 4:1

Голи: Меддісон, 50, Варді, 74, Перес, 81, 90+6 – Ворд-Праус, 79 (пен.)

Манчестер Сіті драматично став чемпіоном Англії, програючи 0:2 – Зінченко віддав асист та став одним із героїв камбеку

Норвіч на власному полі приймав Тоттенхем. Відвертий аутсайдер вже давно втратив всі шанси зберегти прописку в еліті, однак у останньому турі міг відібрати путівку у Лігу чемпіонів у підопічних Антоніо Конте, пропустивши у найпрестижніший євротурнір Арсенал. "Шпори" зусиллями Кулусевскі забили ще до середини тайму. Згодом Кейн подвоїв і команди пішли на перерву за рахунку 0:2. Після відпочинку автор першого гола з подачі Харрі оформив дубль і зняв останні сумніви щодо переможця матчу. Згодом Сон Хин Мін протягом 5 хвилин забив двічі і довершив розгром суперника, забезпечивши Тоттенхему четверту сходинку і груповий раунд Ліги чемпіонів.

Челсі, аби втриматись на третій сходинці і не дозволити Тоттенхему обійти себе, достатньо було нічиєї. Однак, підопічні Томаса Тухеля вирішили не ризикувати і Хаверц вже на початку матчу вивів "синіх" вперед. Попри серйозну перевагу перший тайм завершився за мінімальної переваги лондонців. За три хвилини до завершення поєдинку Гослінг, який вийшов на заміну, здавалось, вкрав перемогу у Челсі. Проте іншої думки був Барклі, який і поставив крапку на останній хвилині поєдинку.

У ще одному матчі Лестер і Саутгемптон влаштували справжній трилер. Господарі вийшли вперед по перерві. В середині другого тайму "лиси" подвоїли, але за 5 хвилин пропустили у відповідь з пенальті. Наприкінці матчу Перес оформив дубль, довершивши розгром суперника.

Манчестер Юнайтед попри поразку від Крістал Пелас зберіг місце в ЛЄ, Лідс врятував прописку в АПЛ, Бернлі вилетів