УКР РУС

Челсі у рідних стінах не дотиснув Лестер, Бернлі розписав нічию з Астон Віллою й покинув зону вильоту

19 травня 2022 Читать на русском

В рамках англійського мідвіку були проведені останні перенесені матчі АПЛ сезону 2021/22. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2021/22, 18-й тур

Астон Вілла – Бернлі – 1:1

Голи: Буендіа, 48 – Барнс, 45 (пен)

Вилучення: Лоутон, 90+1 (Бернлі)

27-й тур

Челсі – Лестер – 1:1

Голи: Алонсо, 34 – Меддісон, 6

Бернлі в виїзному матчі проти Астон Вілли мав дуже важливе завдання – команда була зобов'язана привозити з Бірмінгема хоча б одне очко. За таких умов "бордові" покинули б зону вильоту, випередивши Лідс завдяки кращій різниці голів. В останньому турі обидва претенденти на пониження у класі ризикували зіграти однаково, тож для підопічних Майкла Джексона перенесений поєдинок на Вілла Парк міг стати рятівним.

Зустріч виявилась дуже важкою для гостей. Астон Вілла домінувала, завдавши вдвічі більше ударів і доводячи показник володіння м'ячем до 75% – втім, у першому таймі Бернлі витримав тиск, а на 43-й хвилині команда ще й пенальті заробила. Його реалізував Барнс, однак всього через дві хвилини по перерві бірмінгемці зрівняли рахунок зусиллями Буендії.

У другому тайму Бернлі й Астон Вілла виявили велике бажання виграти цей матч. Команди дуже багато атакували й створили пристойну кількість гольових моментів – мінімум по три з кожного боку. Втім, конвертувати їх у гол нікому не вдалося. Фінальний свисток зафіксував нічию на Вілла Парк.

Челсі та Лестер турнірних завдань у чемпіонаті вже не мали, та і додаткової мотивації їм не вистачало. Для лондонців ця домашка не була останньою, а тривалих безвиграшних серій за спиною команди не набили. Тим не менш, існувала надія, що обидва колективи просто зіграють у красивий футбол без огляду на результат.

Втім, цікавим виявився саме результат. Лестер за 90 хвилин провів всього два удари по воротах, однак забив першим же з них – це Меддісон вже на 6-й хвилині класно пробив з-за меж штрафного під ближню стійку. Челсі відіграв пропущений м'яч на 34-й завдяки хорошій атаці з діагоналлю від Джеймса на лівий край карного майданчика й пострілом Алонсо в дальній кут. 1:1!

Загалом, Челсі домінував протягом усієї зустрічі, тримаючи м'яч 67% ігрового часу й завдавши 20 ударів по воротах – втім, гол Алонсо виявився останнім. Фінальний свисток зафіксував дивну, але досить типову для нинішнього Лестера нічию.

Евертон офіційно зберіг прописку в АПЛ – Миколенко помилився на гол, але започаткував героїчний камбек