УКР РУС

Челсі та Арсенал здобули мінімальні перемоги, Бернлі не зміг обіграти Брайтон

16 грудня 2017 Читать на русском

В рамках 18 туру АПЛ Арсенал та Челсі мінімально обіграли своїх суперників, Брайтон та Бернлі розійшлися нічиєю, Хаддерсфілд розгромив Уотфорд.

Арсенал мінімально обіграв Ньюкасл. Команди розпочали матч досить активно. Спочатку Арсенал контролював ситуацію, потім Ньюкасл почав загрожувати воротам Чеха. Та все ж Арсенал відкрив рахунок в матчі. Після пасу Елнені з флангу Санчес влучив у захисника і намагався добити. Захисник головою м'яч вибив, однак прямісінько на ногу Озілу, який ударом під поперечку пробив Елліота. Другий тайм проходив під контролем Арсенала, який міг подвоїти перевагу, однак Вілшер не переграв Елліота. Сороки ж нічим не відзначились і не змогли зрівняти рахунок до кінця матчу.

Брайтон та Бернлі розійшлися нічиєю. Брайтон на правах господарів захопив контроль над м'ячем і почав загрожувати воротам Поупа. Моменти були в Мюррея, Нокерта і Данка, але голкіпер рятував свою команду. А на 36 хвилині Брайтон впустив майже сто відсоткову нагоду. За фол Тарковскі арбітр призначив пенальті, але Мюррей з позначки пробив вище воріт. Друга половина гри проходила також під контролем Брайтона, однак відзначитись жодній з команд не вдалось.

Хаддерсфілд на виїзді розгромив Уотфорд. Гості досить швидко відкрили рахунок в матчі: після розіграша кутового Депуатр скинув м'яч на Качунгу, якому залишалось лише зробити дотик. А вже на 23 хвилині рахунок став 0:2, Муй на дальній стійці замкнув флангову передачу Кванера. Ще більше проблем для Уотфорда створив Діні, який за стрибок ззаду отримав червону картку. А з початком другого тайму Депуатр довів рахунок до розгромного. Хогг отримав другу жовту картку і зрівняв склади команд. Уотфорд завдяки цьому зумів забити гол престижу, однак Муй на 89 хвилині з пенальті поставив крапку в матчі.

Челсі мінімально обіграв Саутгемптон. Лондонці атакували більш гостріше, однак святі також не відсиджувались у захисті і гостро контратакували. Форстер рятував команду від ударів Алонсо, Кехіла і Канте, а Вілліан пробив повз ворота. Однак гол все ж був забитий в першому таймі. Вже в компенсований час аристократи заробили штрафний і Алонсо класним ударом переграв воротаря. В другому таймі Челсі продовжував контролювати ситуацію, однак забити більше не вдалось, матч завершився мінімальною перемогою Челсі.

Після цього туру Челсі набрав 38 очок і залишився на 3 місці, Арсенал піднявся на 4 місце і обігнав Бернлі. Хаддерсфілд завдяки своїй перемозі набрав 21 очко і піднявся на 11 місце.

Чемпіонат Англії 2017/18, 18 тур

Арсенал – Ньюкасл – 1:0

Гол: Озіл, 23

Брайтон – Бернлі – 0:0

Уотфорд – Хаддерсфілд – 1:4

Голи: Дукуре, 68 – Качунга, 6, Муй, 23, 89 (пен), Депуатр, 50

Вилучення: Діні, 33 – Хогг, 62

Челсі – Саутгемптон – 1:0

Гол: Алонсо, 45+3