УКР РУС

"Челсі повинен вірити у талант Мудрика": Шевченко оцінив перспективи українця в АПЛ

25 березня 2023 Читать на русском

Легенда українського футболу Андрій Шевченко прокоментував непросту адаптацію Михайла Мудрика в Челсі.

"Те, що спрацювало для мене в Мілані та Лондоні – це занурення в культуру, вивчення мови, щоб я міг спілкуватися зі своїми одноклубниками. Це допоможе Мудрику швидше акліматизуватися, що важливо, коли ви переїжджаєте в будь-яку країну світу. Клуб і тренер забезпечать його всім необхідним для підвищення рівня.

Мудрик, Зінченко та світові зірки: власник Челсі погодився провести матч задля України

Челсі придбав талановитого гравця, коли він ще дуже молодий. Це на майбутнє. Він тільки починає свій шлях у серйозній футбольній кар'єрі. Його перший крок, перехід до Челсі, є правильним. Він є частиною амбітного проекту та перебуває у надійних руках.

Рішення отримати його прямо зараз залежало від того, наскільки клуб вірить у його талант. У нього дуже довгий контракт, це дуже незвично. Челсі інвестує у своє майбутнє.

АПЛ зазвичай вимагає результатів прямо зараз, але давайте подивимося, що буде за ці вісім років. Давайте подивимося, що він може зробити в довгостроковій перспективі. Клуб повинен терпляче ставитися до нього, вірити в його талант", – цитує Шевченка The Athletic.

Нагадаємо, після переходу в Челсі Мудрик зіграв за "синіх" сім матчів, в яких відзначився результативною передачею. Українець і його команда вийшли до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, де протистоятимуть мадридському Реалу. У першій стадії плей-офф Челсі вибив Борусію Д.

"Дехто думає, що це хулігани. Насправді – це великі люди": історії футбольних фанатів, які віддали життя за Україну