УКР РУС

"Челсі" переміг "Арсенал" завдяки фантастичному голу Азара

4 лютого 2017 Читать на русском

В 24 турі АПЛ в лондонському дербі зустрічалися "Челсі" (1 місце) та "Арсенал" (3). Переконливу перемогу святкували "сині" – 3:1. Голи забивали Алонсо, Азар, Сеск та Жиру.

В першому колі "каноніри" впевнено перемогли "аристократів" – 3:0 (Санчес, Волкот, Озіл), тому напередодні матчу колишній виконавець "Челсі" Джанлука Віаллі говорив, що номінальні господарі повинні думати про помсту. До слова, протистояння відвідали американський актор Джон Райлі ("Банди Нью-Йорка", "Ідеальний шторм") та Дідьє Дрогба, якого представляти не потрібно.

Найперший момент, після помилки Куртуа, виник в "червоно-білих", але Івобі не влучив у дальній кут. "Челсі" відповів голом: Педро подав на голову Кості – удар бразильця "потащив" Чех. Першим на добиванні виявився Алонсо – 1:0! При відкритті рахунку іспанець Маркос врізав ліктем в лице правому оборонцеві "гармашів" Беллеріну, і замість Ектора на поле вийшов Габріель. Після цієї заміни правий фланг "Арсеналу" розпочав провалюватися, однак Педро з Костою не реалізовували свої моменти. Наприкінці першого тайму гості огризнулися небезпечними пострілами від Габріеля та Озіла.

На старті другої половини Азар забив чи не гол сезону! Бельгієць, знаходячись в центрі поля (!), розпочав забіг до чужих воріт. Дорогою до володінь Куртуа, Еден "поділив на нуль" Коклена з Кошельни та подвоїв перевагу "Челсі". М’яч а-ля в стилі Дієго Марадони англійцям! Тренерський штаб "Арсеналу" змушений був випускати нападників Велбека та Жиру. На 78 хвилині Вебек міг вернути інтригу – з пострілом форварда справився Тібо. На 85 хвилині Сеск Фабрегас після помилки Чеха зняв усі питання щодо переможця. В компенсований час свіжий Жиру провів свій восьмий гол в чемпіонаті.

Отож, команда Конте набирає 59 очок, роблячи ще один крок до трофею. В "Арсеналу" лишається 47 балів.

У 25 турі "Челсі" гратиме в гостях проти середняка "Бернлі". "Арсенал" дома протистоятиме аутсайдеру "Халлу".

Чемпіонат Англії, 24 тур

"Челсі" – "Арсенал" – 3:1

Голи: Алонсо, 13, Азар, 53, Сеск, 85 – Жиру, 90+1