УКР РУС

"Челсі" між молотом і ковадлом, "Евертон" гратиме для Реброва. Анонс 28 туру АПЛ

3 березня 2015 Читать на русском

Спекотний мідвік дасть нам відповідь на запитання, чи скористається команда Моурінью подарунком від "Ліверпуля".

Минулої неділі "Ман Сіті" програв на "Енфілді". Програв без особливих шансів на перемогу чи навіть нічию. Команда Пеллегріні була повільною, а її лідери - розчарували. Тим часом "аристократи" часу не гаяли, здобувши перший трофей нового сезону - Кубок Ліги. Перемога ця не є чимось супервидатним, однак сприймається Моурінью і його командою, як гарний заспів, репетиція перед вирішальними битвами сезону, де на кону стоятиме англійський трон, а також Кубок чемпіонів.

Свій матч із "Лестером" лондонці проведуть згодом, ну а завтра вирушать на "Аптон Парк" до "Вест Хема" на ще один різновид столичного дербі. Сем Аллардайс, наставник "молотобійців", пожинає зараз рясну критику за свою роботу, адже у восьми турах нового року "Юнайтед" перемогли лише одного разу. Проте при цьому критики нехтують фактом, що команда Біг Сема впевнено тримається у першій десятці, отже, тренер вміло попрацював у 2014-му. У матчах з "Челсі" "молотки" не забивають у чотирьох поєдинках поспіль, при цьому лише одного разу зіграли внічию. Одначе критика + болюча суботня поразка в рідних стінах від "Пелас" спонукатимуть Аллардайса вичавити максимум із своєї команди в протистоянні з "Челсі". Щелепи тренера працюватимуть над жуйкою із залізною стабільністю, ну а молоти ритмічно відбиватимуть удари по ковадлу. І тут вже від "аристократів" залежить, чи потраплять вони під роздачу.

"Ман Сіті", на перший погляд, буде значно легше, адже команда на власному полі прийматиме аутсайдера - "Лестер". Та ось психологічний стан "містян" після двох поспіль поразок від "Барселони" і "Ліверпуля", вочевидь, далеко не найкращий. У першому колі чемпіони ледь дотиснули "лисів" завдяки влучному удару Лемпарда. Спокійна, впевнена перемога - це те, що прописав лікар для "Ман Сіті" на завтра. "Блакитним" доведеться терпіти і просто набирати очки. А там, згодом, конкурент знову десь спіткнеться. Звична тактика вже двічі приносила манкуніанцям чемпіонство. І саме така віра в диво поки що стримує фанів "Блакитного місяця" від паніки типу "провал", "нас злили" чи "Пеллегріні - аут". 

"Ман Сіті" - "Лестер"

Попередні матчі: 1:0 (Лемпард)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Вест Хем" - "Челсі"

Попередні матчі: 3:1 (Коул, Діаме, Маїга - Мата), 0:2 (Лемпард, Азар), 0:3 (Лемпард-2, Оскар), 0:0, 0:2 (Террі, Коста)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

Загострюється інтрига в зоні ЛЧ. Від "Арсенала", який перед 28 туром посідає третю сходинку, до сьомого "Тоттенхема" - лише сім очок, тож одразу 5-ть команд (окрім "канонірів" і "шпор" це ще й "МЮ", "Ліверпуль" і "Саутгемптон") претендують на дві путівки в Кубок чемпіонів. "Сотон" зіграє вже сьогодні. Команда Кумана в останніх турах програла аж тричі, тож тепер змушена будь-що перемагати "Крістал Пелас". Адже ще два-три матчі без звитяги остаточно викреслять "святих" із списку претендентів на ЛЧ. На "Сент-Мері" приїде блискучий "Крістал Пелас" Алана Пардью - команда, що за лічені тури під керівництвом нового тренера перетворилася з борця за виживання на міцного середняка. Цей матч, безперечно, стане головною подією ігрової програми вівторка.

Завтра ж найцікавіші події очікуються у Ньюкаслі, а також на лондонській арені "Лофтус Роуд". "Сороки" Джона Карвера призвичаїлися до нового тренера (якого насправді знають вже давно), тож у 5-ти останніх матчах програли лише одного разу. З "МЮ" їм буде важко і легко водночас - "червоні дияволи" вже другий сезон поспіль грають у непереконливий футбол, проте під керівництвом ван Гаала вони навчилися брати очки навіть там, де, начебто, абсолютно програшний для них матч.

Тим часом на "Лофтус Роуд" Арсен Венгер спробує вишукано і без надзусиль обіграти КПР, бо вже у суботу команді знадобиться свіжість у кубковій грі з "МЮ". Однак перемогти "обручів" малою кров'ю навряд чи вдасться. По-перше, вони ведуть відчайдушну боротьбу за виживання. По-друге, якщо і поступаються "Арсеналу", то лише з боями і мінімальним рахунком. А ось поєдинки 
"Тоттенхема" зі "Суонсі" і "Ліверпуля" з "Бернлі" викликають інтерес хіба що у вболівальників цих команд. Тут все максимально зрозуміло - господарі поля будуть очевидними фаворитами. Мерсисайдці - тому що у неймовірній формі. "Шпори" - бо "Суонсі" для них найзручніший суперник у лізі. 

"Саутгемптон" - "Крістал Пелас"

Попередні матчі: 2:0 (Освальдо, Ламберт), 1:0 (Родрігес), 3:1 (Мане, Бертранд, Алдервейрелд - Данн)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ньюкасл" - "МЮ"

Попередні матчі: 0:3 (Еванс, Евра, Клеверлі), 3:4 (Перч, Еванс, авт, Сіссе - Еванс, Евра, ван Персі, Чічаріто), 1:0 (Кабай), 0:4 (Мата-2, Чічаріто, Янузай), 1:3 (Сіссе - Руні-2, ван Персі)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

КПР - "Арсенал"

Попередні матчі: 0:1 (ван Персі), 2:1 (Таарабт, Діакіте - Волкот), 0:1 (Артета), 0:1 (Волкот), 1:2 (Остін - Санчес, Росіцкі)

Прогноз "Футболу 24": 0:1

"Тоттенхем" - "Суонсі"

Попередні матчі: 1:0 (Вертонген), 2:1 (Вертонген, Бейл - Мічу), 1:0 (Сольдадо), 3:1 (Адебайор-2, Флорес, авт - Боні), 2:1 (Кейн, Еріксен - Боні)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Ліверпуль" - "Бернлі"

Попередні матчі: 1:0 (Стерлінг)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

Момент істини для "Астон Вілли". Сім поспіль  поразок опустили бірмінгемців на дно, але ще нічого не втрачено: перемога-дві у найближчих турах виведуть команду Шервуда на безпечнішу ділянку, а тоді, коли команда трішки збадьориться, можна планомірно збільшувати відрив від аутсайдерських позицій. Чи під силу це найгіршій атаці ліги? Побачимо вже сьогодні в матчі з "Вест Бромом", який під керівництвом Пюліса демонструє пристойні результати і навіть прибив у минулому турі "Саутгемптон".

Не менш цікаво буде у зустрічі "Халл" - "Сандерленд". Клуби лише в 3-4 очках від вильоту, тому обом потрібна перемога. Фаворит - "тигри", адже в них останнім часом пристойніша форма і вони гратимуть вдома. А от "чорні коти" спантеличені кримінальною історією одного зі своїх лідерів Адама Джонсона, якого у клубі вже дискваліфікували на час проведення розслідування. Замінити такого гравця в центрі поля Пойєту буде непросто.

У ще одному матчі зустрінуться середняки - "Сток" і "Евертон". Цей матч особливо уважно переглядатимуть у тренерському штабі "Динамо". "Ірискам" потрібні очки, бо 14-те місце, на яке скотилася команда Мартінеса після поразки від "Арсенала" - це вже майже непристойно.

"Астон Вілла" - ВБА

Попередні матчі: 1:1 (Бент - Лонг), 2:2 (Бентеке, Агбонлахор - Брант, Одемвінгі), 2:2 (Ель-Ахмаді, Вествуд - Лонг-2), 4:3 (Вайман, Бакуна, Делф, Бентеке - Брант, Делф, авт, Мулумбу), 0:1 (Гарднер)

Прогноз "Футболу 24": 0:0

"Халл Сіті" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 1:0 (Сагбо), 2:0 (Лонг, Єлавіч), 3:1 (Рамірес, Честер, Єлавіч - Джонсон)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Сток Сіті" - "Евертон"

Попередні матчі: 1:1 (Джонс - Шоукросс, авт), 0:1 (Міральяс), 0:4 (Деулофеу, Коулмен, Овєдо, Лукаку), 1:1 (Ассайді - Бейнс), 1:0 (Кркіч)

Прогноз "Футбол 24": 1:1

Олег Бабій, Футбол 24