УКР РУС

Челсі – Манчестер Сіті: односторонній Суперкубок, сигнал для Зінченка та історична мить

5 серпня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Манчестер Сіті та Челсі зіграли матч за Суперкубок Англії 2018. Звіт і рахунок матчу читайте на "Футбол 24".

Суперкубок Англії
завершено
-

Матч Челсі – Манчестер Сіті стартував о 17:00 за Києвом. Олександр Зінченко доволі неочікувано не потрапив навіть у заявку на гру, хоча українець не травмований, пише автор Goal.com. Чинні чемпіони з шаленою перевагою за грою обіграли володарів Кубка.

Команда Гвардіоли вийшла більш основним складом, ніж лондонці, тому й логічно, що почала домінувати з перших хвилин. Гол не забарився. Філ Фоден протягнув м'яч по центру, викотив на межу штрафного під удар, а Серхіо Агуеро, який не з чуток знає, що Серхіо Кабальєро не найбільший герой у світі воротарів, спокійно прошив свого земляка.

Челсі – Манчестер Сіті – відео голів

Перший удар у площину воріт Браво дещо неочікувано завдав Хадсон-Одой – один з небагатьох, хто виглядав вище середнього в Челсі. Голкіпер Сіті не впіймав круглого, але парирував без шансів на добивання. Чилійський воротар ледь не привіз собі гол, коли простий м'яч перелетів через нього, але він виправився. Спека, нудьга, не дуже вдалі пориви Мареза тягнути ковдру на себе і багато бездумної біганини – стислі підсумки першого тайму.

Челсі – Манчестер Сіті: Агуеро забив 200-й гол у футболці "містян" та встановив клубний рекорд

На 50-й Агуеро пасом з центра поля вивели на побачення з Кабальєро, але Серхіо пішов в обіграш і з гострого кута не влучив у порожні ворота. Нічого, Кун забив свій 201-гол за Сіті згодом. У Челсі й далі нічого не виходило в атаці, Бернарду Сілва віддав за спину на аргентинця, а той кивнув повз Кабальєро у ближній кут.

Агуеро міг і третій забивати. однак тут уже Кабальєро парирував – надто вже красиво як для такого сірого матчу пробивав Серхіо з льоту. Коли за 12 хвилин до кінця Браїм Діас ледь не у воротарському накрутив Аспілікуету стало зовсім смішно, аж до сліз фанів Челсі. Ман Сіті продовжував домінувати на полі, ніби граючи 10 на 9.

Довелось Гвардіолі замість Агуеро, який рвався оформлювати розгром, випускати захисника Компані. На 83-й той же Діас знову потурбував воротаря – Кабальєро ледь відбив. За хвилину вже Жезус розірвав оборонні порядки, та знову не склалось з ударом. На 89-й Барклі вперше за матч зробив щось корисне для атаки, але Абрахам та Мозес не змогли скористатись невпевненою грою Браво. На 90+4-й Жезус і Сілва ледь не завели м'яч у ворота – Кабальєро врятував від повної ганьби.

Один Агуеро – більше, ніж весь Челсі

Скептицизму щодо спроможності Саррі не те, що підняти, а хоча б утримати команду на рівні кращих зразків Конте, побільшало. У Суперкубку один Серхіо Агуеро більше разів пробив по воротах (7), ніж весь лондонський клуб (6). Команда Саррі "аж" 6 разів сфолила за 90 хвилин. Не найкраща характеристика для колективу, який пропустив під 20 ударів по своїх воротах. Саррібол з цими виконавцями і в цій лізі поки не працює зовсім.

Чемпіон не збирається сходити з трону

Манчестер Сіті показав клас, холоднокровність і впевненість. Було відчуття, ніби грають команди з найвищого і 3-го дивізіонів. І це ще чинні чемпіони грали без де Брюйне, Едерсона і Стерлінга. З іншого боку і Челсі бракувало Азара, Куртуа, Канте і Жиру, а Вілліан відверто не у формі. Гвардіола видав сонний майстер-клас по вбивству номінально не найслабшого суперника. Сіті не став слабший – і це поганий сигнал для інших клубів, яким для чемпіонства, схоже, доведеться робити подвиги.

Фанати Челсі кричать про необхідність трансферів

Вболівальники клубу Абрамовича у розпачі. Провальний у дебюті новачок середньої лінії Жоржінью, а ще кого підписали? А, 38-річного воротаря Роба Гріна. І це на фоні чуток про відхід Куртуа, Вілліана й Азара. "Могутня" трансферна кампанія як для команди, яка планує повернутись в Лігу чемпіонів.

Зінченко на вихід?

Пеп дав свій сигнал і для українського універсала. Гвардіола втомився чекати, поки він посміливішає в атаці та стане надійнішим у захисті. Одних старання, працьовитості та самовіддачі в такому клубі замало. Краще вже піти у Вулверхемптон на сезон, ніж зрідка потрапляти в заявку. Видужав Менді, і Зінченку, як і Делфу, не знайшлось місця навіть серед запасних. І, схоже, що у відповідальних матчах так і буде. У центрі поля також добробут ще той, тому варіантів для Олександра все менше.

Цікаві факти

Фодену було 11, коли Агуеро забив свій перший гол за Ман Сіті. Нині 18-річний Філ віддав асист на 200-й історичний гол Куна за нинішній клуб. Уперше в усій історії гравець Сіті перейшов цю межу.

Челсі (10 голів) – друга улюблена жертва Агуеро в Англії. Тільки Ньюкаслу Серхіо забив більше (14).

Манчестер Сіті став першою з 2013 року командою, яка виграла Суперкубок Англії після чемпіонства в АПЛ. Це 5-й подібний трофей клубу.

Челсі – Манчестер Сіті – 0:2

Голи: Агуеро, 13, 58