УКР РУС

Челсі – Ліверпуль: Конте завдав Клоппу історичної поразки – втомлений Салах і суперечливе рішення арбітра

6 травня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" підбиває підсумок центрального матчу 37 туру АПЛ, який відбувся на Стемфорд Брідж.

Найкращий матч Жиру

Змінивши лондонську прописку із Арсенала на Челсі, французький форвард не виграв, а лише втратив. У матчах за "аристократів" йому ніяк не вдавалося продемонструвати найсильніші сторони своєї гри, а найголовніше – він практично не забивав. Проте Конте ризикнув і довірив Жиру місце у стартовому складі на такий мегавідповідальний матч.

Олів’є не феєрив, але свою роботу зробив на 100 відсотків. На 32-ій хвилині подача Мозеса відшукала голову центрфорварда в ідеальній точці – м'яч по невеликій дузі полетів точнісінько у дальній кут. Гол у ворота Каріуса став для Жиру лише третім у другому колі чемпіонату. Зате його важливість важко переоцінити – Челсі залишається у грі, намагаючись на фінішній прямій застрибнути у топ-4 чемпіонату. За це належить величезний бонус – путівка у наступний розіграш Ліги чемпіонів.

Втомлений Ліверпуль

У середу команда Юргена Клоппа відіграла дуже непростий матч-відповідь півфіналу ЛЧ у Римі, де заледве не розтринькала перевагу над Ромою у три голи. Тоді склалося враження, що Ліверпуль викладається не на 100 відсотків, приберігаючи сили для сьогоднішнього матчу. Мерсисайдцям не можна було програвати на Стемфорд Брідж – вони ще також не гарантували собі потрапляння у наступний розіграш ЛЧ, хоча й мають для цього кращі шанси, ніж у Челсі.

Проте енергії "червоних" вистачило лише на перший тайм. Особливо старався Мане, який тричі небезпечно пробивав по воротах Куртуа, однак голкіпер щоразу був на висоті. На перших хвилинах непогано стріляв Фірміно, а на екваторі тайму м'яч лише дивом не дійшов до ван Дейка, який тоді б розстрілював порожні ворота – знову Куртуа!

Назагал гості більше володіли м’ячем і створювали моментів, проте саме тоді пропустили фатальний гол від Жиру. Знову невдало зіграв Ловрен, який програв повітряну дуель французькому форварду. А от після відпочинку конкретики в діях Ліверпуля поменшало. Тривалий час підопічним Клоппа не вдавалося бодай влучити у площину воріт Челсі. На 75-ій хвилині німецький тренер зняв лівого захисника Робертсона, підсиливши атаку за допомогою Соланке. Ва-банк міг принести втомленим гостям успіх, якщо б Домінік вже у компенсований час реалізував свій момент.

Челсі: характер і трохи фарту

Колектив Конте зіграв надзвичайно прагматично. Один із найважливіших ключів до успіху полягав у нейтралізації фантастичного атакувального тріденте Ліверпуля. "Сині" із цим завданням впоралися. Салах так і не вийшов із затінку. Фірміно дуже швидко "здувся", а Мане, повоювавши у першому таймі, згодом склав зброю.

Окрім цього належало реалізувати власні шанси в атаці. Із проблемною обороною Ліверпуля це не склало особливих труднощів. Натхненно діяла вся команда – від Куртуа чи Рюдігера до Сеска та Азара. Щоправда, за півгодини до фінального свистка на користь Челсі зіграв ще й арбітр Ентоні Тейлор. Кехілл за допомогою обох рук вклав у власному штрафному Мо Салаха – очевидний пенальті. Проте рефері промовчав.

Турнірні розклади

Отож, на кону залишаються дві путівки у Лігу чемпіонів. Турнірне становище таке: Ліверпуль – 72 очки (37 матчів), Тоттенхем – 71 очко (36 матчів), Челсі – 69 очок (36 матчів). Мерсисайдцям залишилося провести домашній поєдинок із Брайтоном. "Аристократи" прийматимуть Хаддерсфілд, а також поїдуть у Ньюкасл. "Шпори" зіграють два домашні матчі із Ньюкаслом і Лестером. Суто в теорії найкращі шанси гарантувати собі ЛЧ має Тоттенхем. Найгірші – Челсі. Але це – АПЛ. І тут може статися, що завгодно.

Цікаві факти

Юрген Клопп вперше у кар'єрі програв Челсі.

Ліверпуль не перемагає у трьох турах поспіль і у двох поспіль – не забиває.

Челсі здобув 4 перемогу поспіль і у 2-му матчі поспіль – не пропустив.

Сторінка автора у Facebook