УКР РУС

Челсі – Барселона: анонс матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

20 лютого 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між Челсі та Барселоною.

Челсі – Барселона

20 лютого, 21:45. Лондон, "Стемфорд Брідж"

Головний арбітр: Джюнейт Чакір (Туреччина)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Кадри

Травмовані: Давід Луїс (Челсі)

Під питанням: Рос Барклі, Тьємуе Бакайоко, Маркос Алонсо – Томас Вермален

Дискваліфікації: Нелсон Семеду (Барселона)

У Челсі точно не зіграє Давід Луїс через травму. Рос Барклі та Тьємуе Бакайоко можуть встигнути відновитись, однак навряд чи Антоніо Конте розраховує на них у стартовому складі. Маркос Алонсо мав відновитись до матчу Кубка Англії проти Халл Сіті, але іспанець був не готовим. Можливо, головний тренер просто поберіг лівого захисника перед матчем з Барсою.

Барселона їде у Лондон майже без втрат. Усі здорові, окрім Томаса Вермалена. Бельгієць відновився після травми стегна та поїхав з командою, однак у матчі проти Ейбара в чемпіонаті захисник не грав. Ернесто Вальверде довіриться звичній парі центрбеків Піке-Умтіті, а Вермалена залишить на лаві запасних.

Челсі – Барселона: прогноз на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Поточна форма команд

Останні матчі Челсі: Халл Сіті (перемога 4:0), Вест Бромвіч (перемога 3:0), Уотфорд (поразка 1:4), Борнмут (поразка 0:3), Ньюкасл (перемога 3:0).

Челсі впорався з міні-кризою. Після розгромних поразок від Борнмута та Уотфорда Антоніо Конте опинився під загрозою звільнення, однак після цього команда провела два непогані поєдинки в чемпіонаті та Кубку, тому настрій у "синіх" повинен бути бойовим. Тим більше, проти Халл Сіті не грали лідери команди. Еден Азар, Н'Голо Канте, Тібо Куртуа, Сесар Аспілікуета, Віктор Мозес отримали бажаний відпочинок.

Останні матчі Барселони: Ейбар (перемога 2:0), Хетафе (нічия 0:0), Валенсія (перемога 2:0), Еспаньйол (нічия 1:1), Валенсія (перемога 1:0).

Барса впевнено пройшла Валенсію у півфіналі Кубка Іспанії, але от у чемпіонаті каталонці трішки пригальмували. Команда Ернесто Вальверде нічого не змогла вдіяти з Хетафе та Еспаньйолом, однак тенденцію нічиїх Барселона перервала у матчі з Ейбаром. В останньому поєдинку тренер "синьо-гранатових" виставив основний склад, тому всі лідери команди в оптимальній формі.

Слова

Антоніо Конте, головний тренер Челсі:

Нас чекає грандіозний матч. Грати з таким суперником – велике випробування для нас. Це фантастична команда, одна з найкращих. Нам буде важко, адже, повторюся, ми говоримо про фантастичних гравців – про Мессі, Суареса, Іньєсту.

Ернесто Вальверде, головний тренер Барселони:

Забити на виїзді – непросто. Ми хочемо трохи змінити динаміку своєї гри в гостях. Челсі – команда фізично сильна, яка відмінно обороняється. У складі лондонців є гравці, які здатні проводити блискавичні контратаки.

Цікаві факти

– команди зустрічались 12 разів. Челсі перемагав частіше: 4 проти 3;

Мессі у восьми матчах проти Челсі не забив жодного гола;

– Челсі за останні п'ять сезонів лише раз проходив стадію 1/8 фіналу ЛЧ.

Орієнтовні склади

Челсі: Куртуа – Алонсо, Кехілл, Крістенсен, Аспілікуета, Мозес – Канте, Фабрегас, Педро, Азар – Мората.

Барселона: тер Штеген – Альба, Піке, Умтіті, Роберто – Ракітіч, Бускетс, Паулінью, Іньєста – Суарес, Мессі.

Прогноз "Футбол 24" – 1:1.

Суддя скандального матчу Челсі – Барселона Овребо зізнався про помилки: "Я отримував погрози смерті"