УКР РУС

Чехія – Україна: поліція жорстко арештовувала українських фанатів на стадіоні – як Шевченко сміливо втрутився у конфлікт

7 вересня 2018 Читать на русском

Чеська поліція вступила у протистояння з вболівальниками збірної України після матчу 1 туру Ліги націй.

Як повідомляють очевидці з чеського Угерске Градіште, після матчу Чехія – Україна місцева поліція арештувала 8-х вболівальників "синьо-жовтих". Ще під час гри один з фанів вискочив на поле, але його затримали. Після матчу розгорівся напружений конфлікт між озброєними правоохоронцями і фанатами збірної. Чеські поліцейські жорстко поводилися з гостями, поваливши їх на землю, а відбувалось це прямо за воротами.

Блогер, засновник пабліку "Типовий Київ" Віктор Опанасенко повідомляє, що в якийсь момент вони навіть відстрілювались гумовими кулями з автоматів, які направляли в бік фанів. Пізніше затриманих вболівальників перемістили за межі стадіону, але теж утримували їх на землі.

Чехія – Україна: найкраща гра Шевченка-тренера, Яремчук передає привіт Динамо, заслужений фарт

"Наскільки я зрозумів, з того, що я бачив, там хтось вистрибнув із фанатів, а хтось впав. Поліція має охороняти порядок. Багато хто з правоохоронців це розумів, і нам вдалося забрати декількох хлопців.

Маю надію, що всіх відпустять і все буде нормально", – так прокоментував ситуацію головний тренер збірної України Андрій Шевченко, який побіг визволяти фанатів і намагався втихомирити обидві сторони конфлікту. В один момент здавалось, що від поліції перепаде і нашому наставнику – настільки активно він захищав земляків від копів.

Чехія – Україна: поліція арештовувала українських вболівальників, Андрій Шевченко втрутився – відео

Щось схоже відбувалось у Фінляндії рік тому після гри відбору ЧС-2018, яка також завершилась перемогою українців з рахунком 2:1.

"Стояти, б**". Як Шевченко рознімав сутичку фанатів збірної України зі стюардами