УКР РУС

Чеферін: Що VAR змінила б у матчі Реал – Ювентус? Нічого

19 квітня 2018 Читать на русском

Президент УЄФА Александер Чеферін прокоментував призначення пенальті у ворота Ювентуса у матчі проти Реала.

На думку Александра Чеферіна, використання повтору нічого не змінило б у матчі Реал – Ювентус, адже попри те, що всі передивилися епізод кільканадцять разів, одні вважають, що пенальті був, а інші – що його було призначено несправедливо, повідомляє Football Italia.

"Для системи VAR рано, але це не означає "ніколи". Процес невідворотний, одного разу вона буде в Лізі чемпіонів, але ми не поспішаємо. Футбол вже прекрасний, правда? Я думаю, є люди, які хочуть хвалитися тим, що вони перші, увійти в історію. Але мені все одно, чи будуть говорити: "При Чеферіні VAR з'явилася в Лізі чемпіонів".

Відеопомічник арбітра (VAR). Як працює система відеоповторів майбутнього

Якби VAR була два місяці тому... Але, вибачте, що вона змінила б в матчі Реал – Ювентус? Нічого. Деякі подивилися той епізод 20 раз, я – 50. Але все одно половина думає, що це пенальті, а для іншої половини його не було.

У матчі Манчестер Сіті – Ліверпуль вона могла б бути корисною при скасованому голі, але є інші проблеми. Якщо говорити реалістично, в сезоні 2019-2020 VAR може з'явитися в Лізі чемпіонів і на ЄВРО", – сказав він.

Нагадаємо, раніше Чеферін повідомляв, що VAR точно не буде використовуватись в ЛЧ 2018/19.