УКР РУС

Чеботарьов залишив пост президента Десни через підозру в злочинах, його посаду зайняв депутат Київради Левін

26 жовтня 2017 Читать на русском

У структурі чернігівського клубу відбулися кадрові зміни.

"В даний час, з певних причин, я проживаю за межами рідної країни. Щодо мене в Україні з метою обмеження мого бізнесу, а, можливо, і його захоплення, деякими псевдопатріотичними силами сфальсифіковано кримінальну справу. Мене підозрюють в участі в злочинах, до яких я не маю жодного відношення. У зв’язку з цим я вважаю, що поки я не повернуся до України і не буду повністю виправданий перед громадянами України, мені неправильно перебувати на посаді президента по-справжньому народного клубу. Тому я прийняв рішення піти з поста президента ФК Десна (Чернігів).

Одразу хочу запевнити всіх уболівальників, що наша адміністративна команда не залишає клуб, навпаки – ми будемо всіма своїми силами допомагати новому керівництву клубу, будемо брати участь у всіх проектах, пов’язаних з розвитком клубу і футболу в Чернігівській області.

Я сподіваюся, що незабаром повернуся до України, доведу свою невинуватість, буду жити і працювати на благо нашої країни та знову очолю наш рідний клуб", – йдеться в заяві Чеботарьова на офіційному сайті Десни.

Тепер фунції президента чернігівського клуб виконуватиме депутат Київської міської ради Володимир Левін. Про це інформує офіційний сайт Десни.

Нагадаємо, Чеботарьов звинувачується в порушенні наступних законів: "Умисне вбивство заручника або викраденої людини, здійснене за попередньою змовою осіб" (пункт 3, частина 2 статті 115 Кримінального кодексу України), "Тортури, учинені повторно за попередньою змовою осіб або з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості" (ч.2 статті 127 КК України) та "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене організованою групою або яке призвело до тяжких наслідків" (ч.3 статті 146 КК України).

Чеботарьов перебуває за межами України з липня 2014-го року.