УКР РУС

Чао, Сініша! Підсумки 11 туру Серії А

8 листопада 2011 Читать на русском

Тур без несподіванок, в якому знайшлося місце для шостої тренерської відставки в новому сезоні.

"Прийшли великі хвилі, забрали то всьо, шо я ліпив" (із пісні гурту "Скрябін")
 

Одна з найкращих пісень Андрія Кузьменка (на скромну думку автора цього огляду) може слугувати бездоганним лейтмотивом одразу двох подій, які спіткали 11 тур італійської першості. По-перше, рясні зливи спричинили підтоплення добрячого шматка Апеннінського чобота, відтак, одразу два центральні поєдинки довелося перенести на більш пізній, холодний, а, відповідно, сухіший період. Постачання "хліба і видовищ" переклали на плечі футболістам "Лаціо" та "Парми", з чим вони, зауважимо, впоралися не надто вдало. А по-друге, Сініші Міхайловічу вже не пахнутимуть "фіалки". Недовго він очолював "Фіорентину". Якихось 17 місяців.

З одного боку - все логічно. Команда прибуксувала на старті, втратила очки у ряді поєдинків, де мала здобувати їх максимум. Багаторічні напрацювання Чезаре Пранделлі сповзали у прірву, тож тренерська відставка таки напрошувалася. Але є й зворотні аргументи. Новий тренер - нові правила, тож нічого дивного, що Міхайловіч прищепляв "фіалкам" своє бачення гри. Не було результату? А що ви хотіли? Такий ас тренерського цеху, як Хуанде Рамос просить на створення могутнього "Дніпра" кілька років. А молодий Сініша мав впоратися з цим завданням за рік? Та й не так вже погано "Фіорентина" стартувала, варто визнати. "Інтер" у таблиці нижче. "Наполі" і "Рома" попереду, але на якихось два очки. Можливо поквапилися боси клубу із Флоренції? Що зроблено, те зроблено...

Якщо якусь з команд переслідують негаразди, для збереження нервових клітин варто перемикатися на ті колективи, де панує ідилія. На "Удінезе", наприклад. Скориставшись тим, що матч "Ювентуса" перенесли через зливу, фріульці перемогли міцного середняка - "Сієну", і піднялися на першу сходинку турнірної таблиці. Є одне "але"...Що робитиме команда, коли 34-річний ді Натале піде на заслужену пенсію? Другим настільки ж яскравим і результативним футболістом у команді не пахне. Та й у чемпіонаті вони, наче мамонти, - могутні з вигляду, проте підвладні невблаганному часу. Ді Натале, дель П'єро, Індзагі, Тотті, ді Вайо. Епоха!

На відео: Розкішні голи Ді Натале та Больцоні

Проте, на відміну від вище перелічених персонажів, ді Натале перебуває у доброму здоров'ї та гуморі. Оборону "Сієни" Антоніо шматував, як лиш хотів. Щоправда, обмежився лише одним голом, який став для форварда 138-м у Серії А. Стільки ж у легендарного Енріке К'єзи, якщо довіряти статистиці. Перемога над "Сієною" стала для команди Гвідоліна вже п'ятою на власному полі. У новому сезоні "Удіне" в рідних стінах ще не втратив жодного пункту. А ось перший гол таки пропустив. Постріл Больцоні на 77 хвилині поєдинку став найкрасивішим у всьому турі. Не бачили? Переконайтеся!

Першу сходинку із "Удінезе" поділив "Лаціо". Римляни хоча й не без проблем, проте все ж дотиснули вперту "Парму". Сольний прохід Мірослава Клозе закінчився метушнею у штрафному майданчику "хрестоносців", в якій найкраще зорієнтувався Джузеппе Скуллі. У чемпіонаті "Лаціо" не програє вже вісім матчів поспіль - шість перемог та дві нічиї. На одне очко від лідерів відстає "Мілан", який каменя на камені (даруйте за цей закіптявлений штамп) не залишив від "Катаньї". Втретє після важкої травми на полі з'явився Піппо Індзагі, і отримав свої 12 хвилин слави. Відверто шкода ветерана, на якого колись грала вся команда, а зараз він змушений лише підтанцьовувати іншим.

На фото: Піппо вимагає, щоб йому пасували

Не менш прикро й за добре вишколену "Аталанту". Гадаєте, ця команда лиш на 11 місце награла? Дзузьки! Підопічні Стефано Колантуоно фактично перебувають в п'ятірці найкращих команд нового сезону, проте від шести чесно зароблених пунктів довелося відмовитись - в якості покарання за участь нечистих на руку аталантівців у договірних матчах та нелегальних ставках. Цікаво, який вигляд мала б таблиця УПЛ після такого розслідування? Своїх "аталант" вистачає практично всюди.

Олег Бабій