УКР РУС

Чанцев: Ми побоювалися швидких атак "Арсеналу"

20 серпня 2011 Читать на русском

Післяматчева прес-конференція головного тренера "Зорі" Анатолія Чанцева.

- У першому таймі команда ще грала. Грала більш-менш. Ми побоювалися швидких атак "Арсеналу". Все-таки, не змогли нічого їм протиставити. Пропустили у першому таймі гол. Здавалося б, у перерві хлопців заспокоїли і попросили додати в агресивності, в русі. Попросили приділити увагу відбору м'яча на своїй і на чужій половині поля. Але, на жаль, після другого пропущеного гола наша оборона просто тріщала по швах. Вкрай бездарно ми зіграли в другому таймі.

- Коли ви помітили, що потрібно міняти Михайло Цакіча? Сьогодні було багато проблем саме з цієї області...

- У першому голі, на скільки я пам'ятаю, передача була врозріз між центральними захисниками. Я сказав, що ми готувалися до швидких атак "Арсеналу", тренували такі моменти, але не змогли втілити це в життя. Коли нам забивали другий гол, Цакіч дав розвернутися Кобахідзе. Після другої помилки потрібно було приймати рішення, тому ми і зробили заміну.

- У чому причина таких провальних других таймів? Команда сідає в другій 45-хвилинці. Все почалося ще з матчу із "Оболонню"...

- Я не сказав би, щоб команда сідала. Ми у всіх іграх цього чемпіонату працюємо, практично, по одному плану. Я навіть не можу зрозуміти, чому так сьогодні вийшло. Не знаю, що сталося з командою. Вона просто зупинилася. Можливо, це питання психології. Хоча, з цього приводу ми теж розмовляли перед грою.

- Чи будуть ще посилення до закриття трансферного вікна?

- Звичайно, нам хочеться посилюватися. Ми ніяк не можемо знайти оптимальний варіант задньої лінії. Ми вже всіх перепробували. Плюс Лозинський ще не відновився. Не вистачає на полі Худзіка, креативного Ілюка. Тому і в атаці у нас сьогодні нічого не виходило. Не було агресивності. Ми багато приділили уваги в перерві саме агресивності, щоб хлопці її додали. Навіть досвідчені футболісти віддавали передачі чужим в ноги, здавалося б, у простих ситуаціях.

Будемо розбиратися, переглядати, хоча після кожної гри теорія триває у нас не менше години, а то й більше. Буває, доходить і до двох годин. Ми розбираємо кожен момент. Ми розуміємо, бачимо, що в деяких епізодах було зіграно неправильно. І хлопці це розуміють. Але вкотре ми допускаємо грубі помилки в обороні і в цьому є і моя вина. Виходить так, що десь ми не допрацювали.