УКР РУС

Чанову довіряв Лобановський, а довіру Лобановського дуже важко заслужити, – Рева

11 лютого 2017 Читать на русском

Екс-голкіпер київського "Динамо" Віталій Рева у розмові з "Футбол 24" поділився спогадами про Віктора Чанова.

– Звичайно, для покоління, яке виросло на його грі, Віктор Чанов назавжди залишиться легендою, – переконаний Віталій Рева. – Але в першу чергу сьогодні ми прощаємося з людиною. Він пішов з футболу, займався бізнесом. Тому останнім часом я більше спілкувався з його братом, В'ячеславом (також в минулому голкіпер, тренер воротарів ФК "Арсенал" Тула – "Футбол 24"). Іноді розмовляв і з Віктором Вікторовичем, запитував поради.

Вам довелося попрацювати разом з Віктором Чановим. Яким ви його запам'ятали?

– Дійсно, я його знаю з двох сторін – і як воротаря, і як тренера. У сезоні 1995/96 працював під його керівництвом в "ЦСКА-Борисфен". Віктор Вікторович відрізнявся своїм позитивним характером: постійно жартував, вмів розповісти анекдот. У той же час був вимогливим тренером.

Віктор Чанов. Фенікс і закінчений політ

Щодо його ігрової кар'єри, йому довіряв Валерій Лобановський, а довіру Лобановського, повірте, дуже важко заслужити. Ще одна важлива риса Чанова як гравця – він завжди грав для глядача, тішив вболівальників київського "Динамо" своїми карколомними стрибками.

– Ви були колегами по амплуа. Які професійні якості Чанова могли б відзначити? Чого, в першу чергу, він навчив вас як голкіпера?

– Серед інших воротарів Віктор Чанов виділявся своїм вмінням грати ногами. Він володів хорошим пасом, міг розпочати атаку. За часів, коли воротарям ще не заборонялося брати м'яч в руки від свого гравця (це правило ФІФА затвердила в 1997 році – "Футбол 24"), така якість серед голкіперів була рідкістю. Він ніколи не шкодував себе на полі, сміливо кидався в ноги і впевнено грав в умовах великого скупчення гравців у штрафному майданчику.

8 лютого у віці 57 років помер легендарний голкіпер “Шахтаря” і “Динамо” Віктор Чанов. Похорон голкіпера відбувся у Києві. Олександр Уваров, який виступав в Ізраїлі в один час з Віктором Чановим, розповів про можливу причину смерті легендарного голкіпера. Невістка Чанова спростувала чутки про побиття Віктора Вікторовича. Для встановлення причини смерті Віктора Чанова проведуть судово-медичну експертизу.