УКР РУС

Чанов: Зарано "Динамо" списувати з рахунків

7 листопада 2012 Читать на русском

Відомий у минулому воротар київського "Динамо" Віктор Чанов в інтерв’ю "Футбол 24" поділився враженнями від матчу Ліги чемпіонів своєї колишньої команди проти португальського "Порту".

- Мені сподобалася гра "Динамо". Головне – було бажання, характер, - каже Віктор Вікторович. – Кияни тепер демонструють більш атакувальний футбол. Можна сказати, що "Динамо" повертається до притаманного київському клубу стилю. На жаль, не вдалося три очки здобути.

- А чому, на ваш погляд, не вдалося цього зробити?

- Тренерський штаб, наскільки я зрозумів, нав’язує команді "динамівський" стиль гри. А перебудування завжди проходить не просто, не гладко. Головне, що помітний малюнок гри, а реалізація прийде.

- Як гадаєте, що футболістам "Динамо" заважало показувати характер, про який ви згадали, ще місяць тому?

- Усе залежить від тренера. Тут я нічого не можу сказати, оскільки не знаю, що відбувалося в роздягалці, на тренуваннях. Знаю, що Олег Володимирович Блохін завжди вмів налаштувати підопічних. Потрібно віддати йому належне за його тренерський талант. Стосовно гри, то у кожного тренера є своя схема футболу. Вочевидь, той стиль гри, який проповідує Юрій Сьомін, не підходить для "Динамо". Він тяжіє до "спартаківського" стилю. Тому і не було результату.

- Не має у вас відчуття, що "Динамо" за підсумками цього сезону не потрапить в Лігу чемпіонів? "Дніпро" набрало хід і показує хороший футбол. Киянам буде важко дніпропетровців обійти в турнірній таблиці…

- Рано списувати з рахунків "Динамо". Бо "Динамо" в усі часи було "Динамо". Знаєте, є приказка: "Курчат восени рахують". Думаю, є ще час для того, аби виправити ситуацію. А зараз загадувати не варто. Думаю, усе буде гаразд в київського клубу.

- Наостанок, оцініть гру воротарів "Динамо" - Максима Коваля та Олександра Шовковського?

- Учора мені Коваль дуже сподобався. Давно його не бачив в такому стані – спокійний, розмірений, всюди своєчасно все робить. Ось те що і вимагається від воротаря. Саша Шовковський завжди грає на своєму рівні, до нього теж не має жодних претензій. Думаю, Олег Володимирович створює здорову конкуренцію. Коли в команді є жива конкуренція, то буде прогрес. Той же Шовковський, попри свій вік, буде тягнутися, працювати на тренуваннях, аби завоювати місце в рамці воріт. Це ж здорово.

Розмовляв Андрій Захарчук