УКР РУС

Чанов: Щось не спрацьовує з цими легіонерами, тому такі і результати на міжнародній арені

22 лютого 2013 Читать на русском

Екс-воротар київського "Динамо" та збірної СРСР Віктор Чанов в інтерв'ю "Футболу 24" поділився враженнями від виступів наших клубів у єврокубках.

- В нашому футболі потрібно щось змінювати, - розпочав Віктор Вікторович. - Ну як відразу три клуби можуть вилетіти із Ліги Європи? Причому не у всіх наших клубів були сильні суперники.

- Що ж потрібно змінити у нашому футболі?

- Мені важко сказати, є чиновники, це вони повинні б мати відповідь на це питання. Я вважаю, що потрібно починати із дитячого футболу, налагоджувати там справи. А то на легіонерах далеко не виїдеш. Потрібно робити жорсткішим ліміт на іноземців. Інакше нашим футболістам і далі не буде місця в основних складах наших клубів.

- Ми говоримо про виступ клубів із великими бюджетами на міжнародній арені. Вони ж можуть залучати кваліфікованих легіонерів...

- Але щось не спрацьовує з цими легіонерами, тому такі і результати на міжнародній арені. Повторюю, потрібно піднімати свій футбол, а не запрошувати постійно іноземців. Це тупиковий варіант розвитку футболу.

- Хто із українських клубів вам найбільше сподобався?

- Усі три команди виглядали непогано, билися, старалися. Але у тих же гравців “Динамо” є проблеми із виконавською майстерністю. На такому рівні не можна стільки створити моментів і жодного не реалізувати. “Металіст” добре грав, але також не зміг дотиснути “Ньюкасл”. Купу моментів створили, а з реалізацією проблеми. “Дніпро”, думаю, здивував усіх. Відразу після жеребкування ніхто б не повірив, що “Базель” переграє команду Хуанде Рамоса. Можливо, в це не вірили і самі гравці! Зараз можна звинувачувати суддю, відсутність ігрової практики в офіційних іграх у цьому році. Ще багато чого і кого. Але треба було забивати свої моменти і вирішувати завдання. А раз цього не вдалося зробити, значить потрібно ще краще працювати на тренуваннях і удосконалюватися. Це стосується усіх гравців.

Розмовляв Гліб Ваколюк