УКР РУС

"Був конфлікт з Лобановським – я розумів, що на мені поставлять хрест": Буряк – про перехід в московський клуб з Динамо

3 квітня 2020 Читать на русском

Колишній хавбек Динамо Леонід Буряк пригадав передумови свого відходу з київського гранда.

"У мене стався невеликий конфлікт з Валерієм Лобановським. Треба було щось вирішувати. Я розумів, що з часом стосунки з тренером налагодяться, але грати стабільно я навряд чи буду і на мені поставлять хрест. Запрошень від інших команди я мав багато. Роздумував, що вибрати. Активно намагалися мене закликати до себе московські клуби – Спартак, Динамо і Торпедо. Я добре був знайомий з тренером Торпедо Валерієм Філатовим – помічником знаменитого наставника торпедівців Валентина Іванова. Філатов дуже просив допомогти команді. Однак, в цей же час мене кликав Спартак, яким тоді керував ще один знаменитий тренер – Костянтин Бєсков.

"Тоді також вмирали": Буряк пережив епідемію, "страшнішу за коронавірус"

Дізнавшись про мої переговори, мене викликали в ЦК Компартії УРСР, де передали прохання першого секретаря – Володимира Щербицького: можеш зробити будь-який вибір, але в Спартак не йди. Я взяв деякий час на роздуми і перейшов в Торпедо. Про що, до речі, ніколи не шкодував, бо в цьому клубі познайомився з хорошими людьми, в театри походив, Кубок СРСР виграв. Коли в 1986 році трапилася чорнобильська трагедія, керівництво Торпедо, за яким стояв знаменитий завод імені Лихачова (ЗІЛ), пропонувало мені квартиру в Москві, в будинку, де жила Алла Пугачова, але я відмовився", – заявив Буряк в інтерв'ю FootBoom.

Нагадаємо, колишній півзахисник виступав за Торпедо з 1985 по 1986 роки, після чого приєднався до харківського Металіста.

Голодуючі Поволжя-4: повний список українців, які виступають у чемпіонаті Росії прямо зараз – дехто міняє паспорти