УКР РУС

Буряк: Проти Ісландії точно повинен зіграти високорослий нападник

4 вересня 2016 Читать на русском

Колишній головний тренер збірної України Леонід Буряк поділився очікуваннями від матчу Україна – Ісландія у відборі до ЧС-2018.

"З такими суперниками як збірна Ісландії непросто грати. У цій команді немає суперзірок, але всі футболісти грають за міцні європейські клуби. Ці люди добре знають свої можливості, а тому не мають ілюзій, що можна виграти на класі. Ісландці завжди викладаються максимально, діють виключно агресивно. Вони грають в одній манері як в виграних, так і в програних поєдинках. При цьому практика показує, що така безкомпромісність дає результат. Протягом двох останніх відбіркових циклів ісландці програвали вкрай рідко. Точніше, в кваліфікації до Євро-2016 не програли в матчах з турнірним вагою взагалі, а у відборі до мундіалю-2014 в боротьбі поступалися словенцям, швейцарцям і в раунді плей-офф хорватам.

Ісландія вміє злагоджено контратакувати, постійно грає з двома нападниками. Нашій команді потрібно бути вкрай уважною, щоб цих випадів не пропустити. У цьому відборі кожне очко буде на вагу золота. За рівнем конкуренції наша група – одна з найскладніших.

Окремі позиції у збірній України виглядають відверто проблемними. Скажімо, важко буде тренерському штабу визначитися з нападником. Забивати "Сталі" в чемпіонаті України – це одне, а боротися з командами рівня чвертьфіналу Євро – зовсім інше. Потрібно враховувати найменші деталі. Проти ісландців точно повинен зіграти високорослий нападник.

Думаю, не завадив би команді і В'ячеслав Шевчук. Але Слава, напевно, не готовий фізично. Можливо Ксьонз, але Павло сильний при підключеннях до атаки, а в оборонних діях його ефективність трохи нижче. З огляду на манеру гри ісландців, фактор надійності футболістів при виборі складу повинен бути визначальним.

Позитив бачу в тому, що своєчасно, саме під матчі збірної повернувся в "Дніпро" Руслан Ротань. Звичайно, погано, що Руслан пропустив літні збори. Поки ж в одному окремо взятому поєдинку Ротань може принести команді неоціненну допомогу", – сказав Буряк.

Матч Україна – Ісландія відбудеться 5 вересня. Початок – 21:45.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях