УКР РУС

Буряк: "Динамо" необхідний такий нападник, як Мессі

27 листопада 2014 Читать на русском

Відомий футболіст і тренер Леонід Буряк поділився очікуваннями від матчу "Динамо" у Лізі Європи та про нинішній стан київського клубу.

"Я думаю, що матч на виїзді проти "Ріу Аве" дуже добре склався для киян і рахунок 0:3, напевно, навіть занадто великий для такої гри. У суперника були непогані моменти за рахунку 0:2. "Ріу Аве" привабливо виглядає в чемпіонаті, а тому, я думаю, сьогодні ми побачимо дуже хорошу гру. Звичайно, "Динамо" фаворит, але доведеться докласти максимум зусиль, щоб забезпечити собі місце в плей-офф і не відкладати це питання на виїзд до Румунії, адже зі "Стяуа" в Бухаресті складно грати всім командам.

У Лізі Європи всі команди прекрасно навчені, мають майстерність, добре організовані. У цьому й полягає різниця між єврокубками та чемпіонатом. Ви ж бачили, що всі чекали і від "Шахтаря" дещо іншого в матчі з "Атлетіком", але суперник все перекрив, пресингував, знав як потрібно діяти в тій чи іншій ситуації і проти таких активних і організованих команд дуже складно, адже в чемпіонаті України рідко доводитися стикатися з такою манерою гри.

Щодо гри "Динамо" в атаці, то  можна і 10 форвардів виставити і нічого не вирішити. Кравець - безумовно талановитий нападник, але він, як і Теодорчик, і Мбокані, залежні від підтримки партнерів, крім того всі вони однопланові футболісти. Я вважаю, що "Динамо" необхідний такий нападник, як Мессі, який володів би швидкістю, майстерністю, міг розпорядитися м'ячем. Не можуть же два однакових Кравці грати попереду. "Динамо" завжди спиралося на швидкісних форвардів. Саме такого гравця варто пошукати", - сказав Буряк.