УКР РУС

Бундесліга, 24 тур. "Баварія" зазнала другої поразки в сезоні, "Вердер" Скрипника шокував "Байєр"

2 березня 2016 Читать на русском

Завдяки перемозі "карнавальників" на "Альянц-Арені" дортмундська "Боруссія" підібралася до мюнхенців на відстань в 5 очок.

Мюнхенська "Баварія" після сьогоднішньої гри з "Майнцом" має в графі "поразки" цифру "2". Вперше команда Гвардіоли спіткнулася у Гладбасі, а вдруге, відповідно, цього вечора. "Карнавальники" не полишають надій на фініш у першій четвірці й вже зрівнялися за очковим показником з попереднім кривдником "Зірки Півдня". У свою чергу мюнхенці й далі на вершині турнірної таблиці. Щоправда, Дортмунд вже близько - відстань складає всього 5 залікових балів.

Cвоєю чергою, вищезгадані дортмундці далеко не основним складом (попереду протистояння, по суті, за чемпіонство із "Баварією") без особливих проблем переграли в гостях “Дармштадт” із рахунком - 2:0. Для цього команді Тухеля вистачило забити по одному голу до і після перерви - гонка за звання найкращої команди Німеччини у цьому сезоні, зовсім неочікувано, набирає нових яскравих барв.

Берлінській "Герті", як і дортмундцям, вистачило всього двох голів, аби переграти "Айнтрахт" і закріпитись на третьому щабелі в турнірній таблиці. Головний переслідувач столичної команди - гладбахська "Борусія" рознесла вщент "Штутгарт" Артема Кравця. Українець вступив у гру одразу на старті другої 45-хвилинки, проте, як і вся команда, зіграв мляво й нічим небезпечним поблизу воріт Зоммера не запам'ятався.

"Вердер" Скрипника нарешті здобув перемогу у чемпіонаті після трьох невдалих турів. Команда з Бремена перемогла на виїзді команду, що претендує на лігочемпіонівське місце у Бундеслізі за підсумками сезону - "Байєр". Ще у дебюті зустрічі "зелені" відкрили рахунок стараннями Бартельса, а вже по перерві Пісарро оформив хет-трик. "Фармацевти" змогли лише раз відповісти голом гостям.

До слова, 37-річний перуанець забив у цьому сезоні вже 10 м'ячів. Таким чином, "Байєр" опустився на сьому позицію з 35 очками, а команда Скрипника покинула зону вильоту та тепер перебуває на 15-ій сходинці першості.

"Шальке" після невдалого виступу у Лізі Європи, сповна, так би мовити, відігрався на "Гамбургу". "Динозаври", повівши у рахунку вже на 4-хвилині матчу, у підсумку поступились "кобальтовим" із рахунком - 3:2. Не малий внесок у поразку своєї команди вніс Джуру, який спромігся протягом п'яти хвилин до завершення першого тайму спіймати два "гірчичники", залишивши свою команду вдесятьох. Гельзенкірхенці таким подарунком залюбки скористалися, деякою мірою реабілітувавшись за безвольну поразку у грі із "Шахтарем".

Також трьома балами у цьому турі розжився "Хоффенхайм", який у мінімальному стилі впорався із "Аугсбургом".

Німеччина. Бундесліга, 24 тур.

Турнірна таблиця Бундесліги.

"Баварія" - "Майнц" - 1:2 ВІДЕО

Голи: Роббен, 64 - Самперіо, 26, Кордоба, 86

"Дармштадт" - "Борусія" Д - 0:2

Голи: Рамос, 38, Дурм, 53

"Борусія" М - "Штутгарт" - 4:0 ВІДЕО

Голи: Азар, 16, Рафаель, 60, Херман, 68, Гроскройц, 90+1(автогол)

"Шальке" - "Гамбург" - 3:2

Голи: Майєр, 38, Хюнтелар, 67, Шопф, 77 - Мюллєр, 4, Качар, 90+1

Вилучення: Джуру, 45 ("Г"), друга жовта

"Герта" - "Айнтрахт" - 2:0

Голи: Вайзер, 63, Калу, 78

"Хоффенхайм" - "Аугсбург" - 2:1

Голи: Фолланд, 25, Ут, 81 - Ферхах, 40 (пенальті)

"Байєр" - "Вердер" - 1:4 ВІДЕО

Голи: Джілободжі, 69 (авт) - Бартельс, 5, Пісарро, 55, 65 (пен), 83