УКР РУС

"Були сильні опіки". Знаменитий півзахисник Металіста практично втратив зір після жахливого нападу із кислотою

3 січня 2018 Читать на русском

Олег Крамаренко, хавбек Металіста 70-80-х, розповів "Футбол 24" про шокуючу ситуацію, яка спіткала його у грудні 2013 року.

"Мене облили кислотою, – пригадує Олег Крамаренко. – Зранку зібрався на роботу і виходив з під’їзду. Обличчя не запам’ятав – хтось позаду пробіг і бризнув рідиною… Не знайшли нікого. Коли політиків вбивають, а вбивць не знаходять, то що тут казати. Може, так вони й шукали. Це сталося у грудні 2013-го, коли в країні таке творилося".

"Ліве око у мене законсервоване, тому нічого не бачу, – продовжує ветеран. – З правим ситуація краща – 20% видимості. Загалом нормально. В побуті почуваю себе комфортно. Принаймні, ось тебе бачу, приміщення, де ми перебуваємо… Міг би читати, якби мав окуляри. Періодично їжджу в клініку, переношу мікрооперації. Кератопротезування роблять лише для одного ока. Якщо праве погасне, то лівим займатимуться.

Бог суддя цій людині. Що я можу зробити? І знайду я, дізнаюся, хто обливав мене кислотою. Мені пістолет брати і вбивати? Що б ти сказав? Чоловіки так не роблять. Існують претензії – іди і з’ясовуй. Неприємно все це згадувати".

Повна версія інтерв'ю "Футбол 24": "І знайду того, хто облив мене кислотою. Пістолет брати і вбивати?" Легенда Металіста Олег Крамаренко – про погляди Маркевича і перемогу над алкоголем

Олег Крамаренко – вихованець Металіста. Тут розпочинав кар'єру у 1974 році, тут її і закінчив у 1985-му. У складі московського Динамо став чемпіоном СРСР-1976. Зараз працює старшим тренером в академії харківського клубу.