УКР РУС

Буковина – Агробізнес: комітет арбітрів ФФУ визнав вірним рішення арбітра призначити пенальті, натомість гол Буковини було зараховано помилково

24 жовтня 2017 Читать на русском

На засіданні комітету арбітрів ФФУ було розглянуто суперечливі суддівські рішення у матчі 17 туру Другої ліги Буковина – Агробізнес.

Комітет арбітрів ФФУ розглянув суперечливі епізоди матчу 17 туру Другої ліги Буковина – Агробізнес, у якому арбітр матчу Деревинський призначив пенальті у ворота господарів на 90+8 хвилині поєдинку при компенсованих п'яти хвилинах.

Буковина – Агробізнес: арбітр Деревинський скандально забезпечив перемогу гостям

Визначено, що гол Буковини був забитий не за правилами, оскільки нападник господарів підіграв собі рукою для контролю м’яча, який в іншому випадку полетів би у іншому напрямку. Саме через таку зупинку м’яча цей гравець створює оптимальну позицію для пробиття по воротах та їхнього взяття. Гол не слід було зараховувати, повідомляє офіційний сайт Комітету арбітрів ФФУ.

Щодо вільного удару, призначення якого активно опротестовував наставник Буковини Мглинець, то він був призначений вірно, так як воротар господарів тримає м’яч протягом часу, який перевищує дозволений. Він зупиняється і марнує час на даремні розмови із нападником гостей.

З таким суддівством Агробізнес повинен бути принаймні у трійці УПЛ, – тренер Буковини Мглинець

Пенальті, який був призначений на 90+8 хвилині, також визнано справедливим. На відео, яке є в розпоряджені КА ФФУ, видно, що захисник Буковини навмисно зіграв рукою, щоб завадити взяттю воріт. Крім того, захисник ще мав отримати жовту картку.

Таким чином всі претензії Буковини визнано необгрунтованими.

Буковина звернулася з відкритим листом до ПФЛ та ФФУ з приводу дій арбітра у матчі проти Агробізнеса