УКР РУС

Брентфорд вперше в історії вийшов в АПЛ – "бджоли" здолали Суонсі у фіналі плей-офф та стали останнім новачком еліти

29 травня 2021 Читать на русском

У фіналі плей-офф Чемпіоншипу сезону 2020/21 Брентфорд зустрічався зі Суонсі, де впевнено переміг (2:0).

Чемпіоншип, фінал плей-офф

Брентфорд – Суонсі – 2:0

Голи: Тоні, 10 (пен), Маркондес, 20

Вилучення: Фултон, 65 (С)

Брентфорд і Суонсі завершили сезон другого дивізіону Англії на 3 та 4 сходинках відповідно, що подарувало їм шанси на підвищення у класі. У півфіналі плей-офф "бджоли" здолали Борнмут (3:2 за сумою двох поєдинків), а "лебеді" тріумфували над Барнслі у двоматчевому протистоянні (2:1).

Президент Венеції скупався у каналі після виходу клубу в Серію А – відео нестримного святкування

Фінальний матч розпочали активніше номінальні господарі, що конвертувалось у взяття воріт з пенальті. До позначки підійшов Тоні – короткий розбіг та чіткий удар у кут вивели Брентфорд вперед. З другим голом підопічні Томаса Франка не забарились. Обрізка Суонсі перед воротами суперника переросла у стрімку контратаку, що завершилась точним пострілом з льоту у виконанні Маркондеса. Вже за кілька хвилин "лебедів" врятувала поперечка.

По перерві Брентфорду вдалось заспокоїти гру – колектив грамотно оборонявся та грав відповідно до рахунку. Суонсі, своєю чергою, намагався створити бодай щось, але 65 хвилина стала фатальною для підопічних Стіва Купера. Фултон дуже грубо наступив на ногу супернику, за що отримав пряму червону. Гострих моментів у зустрічі більше не було. Фінальний свисток зафіксував історичну перемогу "бджіл" – 2:0.

Брентфорд святкує перший вихід в англійську еліту з часів її перейменування на АПЛ. Скромний лондонський клуб, який востаннє грав в еліті у кампанії 1946/47, став останнім новачком Прем'єр-ліги сезону 2021/22. Він приєднався ще до двох щасливчиків – Норвіча й Уотфорда.

Казка сотні й однієї ночі Гвардіоли, португальський мур чемпіона та крок Кейна до вічної слави – якою була АПЛ 20/21