УКР РУС

Брайтон – Вест Хем: не найкраща гра від Ярмоленка, провали в захисті "молотобійців" та блискучий Мюррей

6 жовтня 2018 Читать на русском

Підопічні Кріса Г'ютона провели чергову хорошу гру на домашній арені та здолали Вест Хем в рамках 8 туру англійської Прем'єр-ліги. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Вест Хем активніше розпочав гру, але Брайтон вже в перших своїх атаках доводив справу до ударів по воротах – активніше за інших в цьому контексті був Нокар, проте Фабіанскі власні ворота контролював. У Вест Хема особливо виділявся Марко Арнаутовіч, який також мав пару моментів. Спочатку після його подачі з правого флангу та рикошету від захисника Брайтона м’яч ледь не опустився за комірець Раяну, а згодом австрійський форвард класно пробивав з лінії штрафного, і якби не блок Мюррея, м’яч би опинився у воротах господарів.

Брайтон – Вест Хем – 1:0 – відео гола та огляд матчу

Молотобійці продовжували більше контролювати м’яч, але припустилися помилки в центрі поля, за яку одразу були нещадно покарані: Нобл віддав не надто зручну передачу на Ярмоленко, українець втратив м’яч у боротьбі з Нокаром та Каялєм, і після флангової подачі останнього Глен Мюррей відкрив рахунок.

Ярмоленко розповів про атмосферу у Вест Хемі та цілі команди на сезон

Після пропущеного гола Вест Хем ще активніше пішов вперед. Феліпе Андерсон блискучею передачею знайшов у штрафному Сабалету, той віддав під удар Арнаутовічу, але його спроба удару була заблокована захисниками, а постріл Обіанга пройшов над поперечкою воріт Раяна. Мав свій момент і Андрій Ярмоленко: український вінгер завдавав непоганого за виконанням дальнього удару, але Раян без особливих проблем зафіксував м’яч. Брайтон, в свою чергу відповів хорошим моментом у Джаханбахша, але іранець з льоту пробив набагато вище воріт.

На початку другого тайму атакувальне тріо Вест Хема запрацювало активніше, а Феліпе Андерсон та Ярмоленко демонстрували непогане взаєморозуміння з Арнаутовічем, і в одній з таких комбінацій Марко знайшов можливість для удару з меж штрафного, проте Раян трима ситуацію під контролем. Фантастичний момент мав Бальбуена: після подачі кутового центрбек "молотобійців" виграв позиційну боротьбу у суперника, але не влучив у ворота. Після цього ще одну нагоду змарнував Феліпе Андерсон: бразилець пробивав зі штрафного метрів з 25-ти, але м’яч пройшов вище воріт.

Ліверпуль та Манчестер Сіті зійдуться в битві за лідерство АПЛ, Барселона проти Валенсії і ще 3 топ-матчі вікенду

Пеллегріні мав рятувати гру, а тому посилив атаку виходом спочатку Майкла Антоніо замість Обіанга, а згодом – Лукаса Переса замість Андрія Ярмоленко. Брайтон в основному відсиджувався на власній половині поля, проте за будь-якого шансу намагався вибігти у контратаку. В одній із них господарі заробили кутовий, після подачі якого Мюррей міг робити дубль, але пробив трохи вище воріт. Ще за пару хвилин форвард-ветеран знову був на вістрі атаки: тепер вже закидання на нього виконував Марч, проте Мюррей головою знову пробив вище.

Вест Хем мав нагоду зрівняти рахунок під завісу гри, коли штрафний метрах в двадцяти від воріт заробив Арнаутовіч, але сам же постраждалий запустив м'яч трохи вище воріт. Брайтон, натомість, навіть забив вдруге, але арбітри, скоріш за все, помилково зафіксували офсайд у Локадії, який вдало зіграв на добиванні після пострілу Джаханбахша та сейву Фабіанскі. На 90-й хвилині м'яч мав би опинитися таки у воротах Раяна, але Арнаутовіч якимось дивом з кількох метрів не влучив у ворота.

У підсумку, господарі відсвяткували перемогу, яка тимчасово підняла Брайтон на 12 позицію АПЛ, Вест Хем поки залишається на 15 місці.

Не найкраща гра від Ярмоленка

Українець відіграв 70 хвилин, після чого був замінений на Лукаса. Не скажеш, що виглядав погано, але й нічим хорошим особливо не запам’ятався. Саме втрата м’яча Андрієм при передачі від Нобла у першому таймі розпочала гольову атаку Брайтона. Стосовно атакувальних дій, то у Андрія було пару спроб пробити по воротах, але якщо в першому таймі Ярмоленко влучив у площину воріт, то в другій половині гри його спроба була заблокована захисниками. В цілому ж, Андрій продемонстрував непогане взаєморозуміння насамперед з Арнаутовічем, було помітно, що вони відчувають один одного на полі.

Також, слід відзначити, що Ярмоленко у Вест Хемі не має чіткої прив’язки до флангу, а іноді він грає навіть трохи ближче до центру поля, забігання ж правим флангом йдуть в основному від Сабалети. Є відчуття, що Андрій не дуже комфортно почуває себе у центрі поля, де він не надто активно та ефективно пропонує себе партнерам по команді, а значно більше загострень від Ярмоленко йде саме тоді, коли "двадцятка" Вест Хема опиняється на правому фланзі. Окрім цього, відзначимо, що "молотобійці" мали кілька штрафних ударів, які цілком можна було б довірити Андрієві, проте їх не найкращим чином виконував Феліпе Андерсон.

Пеллегріні назвав причину поразки в матчі з Брайтоном

Провали в захисті "молотобійців"

Підопічні Мануеля Пеллегріні зіграли відверту не найкращу свою гру в захисті. Оборона Вест Хема неодноразово провалювалася навіть в ситуаціях зі звичайними верховими закиданнями на Мюррея та його партнерів. Також слід виділити й момент з пропущеним голом: так, Нобл та Ярмоленко "обрізали" команду, проте, чим займалася пара центрбеків Бальбуена – Діоп в моменті з прострілом Каяля на Мюррея – величезна загадка. "Молотобійці" мали багато нагод біля воріт суперника, але не використавши їх, мали б програвати 0:2, адже, було схоже, що Локадія забив абсолютно чистий гол. В цій ситуації підопічним Пеллегріні варто дякувати головному арбітру, але зараз про інше – Локадія був не те щоб першим на добиванні, поряд з ним нікого з захисників Вест Хема не було взагалі.

Фонсека стрімко вибився у фаворити на посаду головного тренера Астон Вілли, але португальця ця робота не цікавить

Заміни від Пеллегріні не спрацювали

Головний тренер Вест Хема Мануель Пеллегріні намагався освіжити атаку "молотобійців» виходами на поле Антоніо, Лукаса та Снодграса, але результату вони не принесли. Так, можливо з виходом перших двох гра Вест Хема в атаці стала трохи більш активною, але головним є те, що рахунок в матчі так і не змінився. Слід при цьому зазначити, що найближчим до звання "джокера" був Лукас Перес, адже його передача на Арнаутовіча наприкінці гри мала стати асистом – австрійський нападник дивом не зрівняв рахунок в тому епізоді.

Герой матчу

Героєм гри безумовно є 35-річний форвард господарів – Глен Мюррей. Гол у ворота Вест Хема став для нього вже п’ятим в АПЛ цього сезону, і це дуже пристойний результат, як для гравця команди яку й середняком чемпіонату назвати важко. Мюррей міг відзначатися ще декілька разів, адже оборона Вест Хема цього вечора дозволяла Брайтону досить багато. При всій своїй корисності в атаці, центральний нападник ще й встиг в першому таймі врятувати свою команду від пропущеного голу – м’яч після удару Арнаутовіча летів в сітку воріт Раяна, але Мюррей знову опинився в потрібний час та в потрібному місці.

АПЛ, 8 тур

Брайтон – Вест Хем – 1:0

Гол: Мюррей, 25

"Боббі забрав нас, десятьох, на червоному Ягуарі". Він отримував "Золотий м'яч" і працював у Ньюкаслі з повними лузерами