УКР РУС

Брат Нурі розповів про самопочуття гравця Аякса, який два роки перебував у комі: "Він спілкується бровами"

27 березня 2020 Читать на русском

Екс-футболіст Аякса Абдельхак Нурі через 2 роки 8 місяців і 19 днів вийшов з коми після того, як ледь не помер через серцевий напад.

"Він давно не був удома, але зараз, коли Абдельхак повернувся, він почувається краще, ніж в лікарні. Він знає, де знаходиться, він повернувся у звичне середовище, він зі своєю сім'єю.

Екс-гравець Аякса Нурі вийшов з коми – футболіст балансував на межі життя і смерті більше двох років

Він спить, їсть, чхає, у нього є відрижка. Але він не встає з ліжка, він до нього прикутий і все ще сильно залежить від нас. В хороші дні Абдельхак може спілкуватися, наприклад, давати ствердну відповідь бровами. Але йому нелегко це робити. Те, що просто для нас, потребує у нього титанічних зусиль.

Ми розмовляємо з ним так, ніби він здоровий. Ми залучаємо його у свої розмови, дивимося з ним футбол. Помічаємо, що йому подобається – він часто висловлює емоції, часто посміхається. І це чудово, це змушує нас по-справжньому цінувати посмішку", – цитує брата видання Voetbal International.

Нагадаємо, Абдельхак знепритомнів під час товариської гри з Вердером 8 липня 2017 року. Його доставили в лікарню прямо з поля на вертольоті. У нього стався серцевий напад через аритмію. Лікарі ввели футболіста в стан штучної коми. Пізніше у Нурі було діагностовано серйозне і незворотнє пошкодження головного мозку.

"Залишайся сильним, Аппі". Абдельхак Нурі: трагедія футболіста, який втратив усе – і навіть себе