УКР РУС

Брандао: Я міг виступати за збірну України, але відмовився

18 березня 2014 Читать на русском

Колишній нападник "Шахтаря", а нині гравець "Сент-Етьєна" Брандао прокоментував своє рішення взятися французьке громадянство.

"Через місяць я стану французом. Я повинен скористатися цією можливістю. Навіть незважаючи на те, що у Франції багато хороших футболістів, все можливо. Важливо опинитися в потрібний час у потрібному місці. Це дивно, але іноді такі речі відбуваються.

Я вже 12 років у Європі. Володію трьома або чотирма мовами . На сьогодні я більше європеєць, ніж бразилець, це робить мене громадянином світу. Я звик до Франції і люблю її. Тут життя тихіше, ніж у Бразилії, де люди змушені важко працювати.

Я міг зіграти на ЧС- 2006 у складі України. Але ми з моєю родиною поговорили і вирішили відмовитися. Я не шкодую про це.

Едмар грав проти Франції в українських кольорах. А я б не зміг зберегти свій бразильський паспорт, якби прийняв український.

У моїй ситуації вибір між Бразилією, Україною і Францією очевидний. Я дуже люблю Францію, де мене добре прийняли і допомагали. У Бразилії все не так", - сказав Брандао.