УКР РУС

Божевільний автогол Англії наприкінці півфіналу жіночого ЧС (ВІДЕО)

2 липня 2015 Читать на русском

Фантастичний в усіх аспектах автогол англійської захисниці Лори Бассетт перекреслив яскраву гру "левиць" протягом усього турніру та вивів японок у фінал жіночого Мундіалю-2015, що цими днями проходить у Канаді.

Загалом гра видалась досить напруженою. Під час першої 45-хвилинки було забито 2 сумнівні пенальті у виконанні обох команд. Однак згодом більше шансів вирвати перемогу мали все ж таки англійки. Своєю чергою у японок почало щось виходити в атаці лише після 70-ї хвилини, коли на поле вийшла мініатюрна Іванучі, котра щораз струшувала захисні редути "левиць". І на 90-й хвилині сталася справжня трагедія всього англійського футболу - захисна ланка англійок дала збій. У підсумку 2:1 на користь Японії, котра у фіналі зустрінеться з американками.
 
Після матчу вся збірна разом з молодим наставником Марком Семпсоном втішала Лору. Між іншим, англійський коуч в післяматчевих коментарях не став вішати всіх собак на Бассетт, назвавши її героїнею, оскільки, попри таку жахливу помилку, вона бездоганно провела не лише останню гру, а й увесь турнір. 
 
До слова, це вперше англійська жіноча та загалом вже втретє в історії всі дорослі національні збірні Англії доходять до півфіналів світових першостей. Вперше таким здобутком похвалилася збірна 1966-го, коли "леви" взяли Кубок. Другий такий випадок стався на ЧС-1990, коли Гарі Лінекеру, Полу Гаскойну та решті не менш легендарних гравців лише крихти забракло для виходу у фінал - тоді англійці також в драматичному півфіналі, однак вже в серії пенальті поступилися німцям. Між іншим, з німецькою збірною мають зустрітися представники Туманного Альбіону і на цьому турнірі - у матчі за 3-те місце.
 
 
Окрім цього, пропонуємо Вам переглянути і найбожевільніший автогол, що коли-небудь забивали на "Гудісон Парк".