УКР РУС

Божественний тріумф "Психа" Б'єлси! "МЮ" - "Атлетік" - 2:3. ВІДЕО

9 березня 2012 Читать на русском

Схоже, "Манчестер Юнайтед" не зможе вперше в історії здобути другий за престижністю єврокубковий трофей. У першому матчі вдома команда сера Алекса Фергюсона по всіх статтях "згоріла" "Атлетіку".

Попередня зустріч команд відбулася в рамках чвертьфіналу Кубку європейських чемпіонів-1956/57. Тоді "МЮ" здолав іспанців із загальним результатом 6:5. У Більбао "Атлетік", котрий очолював Фердінанд Даучик, здобув перемогу 5:3, але в Манчестері підопічні Мета Басбі реваншувалися з необхідним рахунком - 3:0.

Тепер потрібно здійснити схоже диво, навіть значно важче. Адже цього разу поразка "МЮ" припала на домашній матч. "Атлетік" під керівництвом Марсело Б'єлси, якого називають "Ель Локо", себто по-нашому просто "Псих", - команда неконтрольована і непрогнозована цьогоріч. Причому значною мірою в кращу сторону. Ніхто не сподівався такого якісного стрибка басків у перший же сезон видатного аргентинського наставника. Тим паче, після провального старту в Прімері. Тепер же команда близька до здобуття четвертої, а то й третьої сходинки в себе в чемпіонаті, готується до фіналу Кубка Іспанії проти "Барселони", а тепер надто близька до чвертьфіналу Ліги Європи! "Футбол24" не зрозуміє "Атлетік", якщо він не пройде після такого феноменального результату на "Олд Траффорд" колектив Фергюсона. Тепер, по суті, доля протистояння в руках саме команди з Більбао.

У матчі було кілька суперечливих епізодів, якщо дивитись на рішення судді - німця Флоріана Майєра. У першому таймі він не призначив більш ніж очевидний пенальті за те, що Смоллінг дьорнув за майку Лльоренте, натомість свиснувши у протилежний бік. Потім у моменті з голом де Маркоса на 1:2 можна було б фіксувати офсайд. Справа у тому, що проходив закидончик на гравця у зеленій формі, який висів в очевидному офсайді, а паралельним курсом якраз рухався де Маркос, котрий і вибив у партнера з ноги м'яч і вколотив у сітку. Зрештою, можна списати на так званий "пасивний офсайд", від якого всіляко відхрещуються самі арбітри. А після того, як Муньїян вбив останній цвях у труну шансів на прохід "МЮ", Майєр зафіксував гру рукою на межі штрафного майданчика. І тут теж можна погодитись з німецьким рефері, адже пенальті радше був, ніж його не було. Цей гол Руні, до речі, зберіг мінімальну інтригу перед матчем-відповіддю в Більбао. у будь-якому разі має бути весело, якщо "Манчестер Юнайтед" не відмовиться від претензій на титул і не привезе резервний склад.

Теперішня їхня зустріч була не менш захопливою, ну а які "гойдалки" влаштували команди в першому матчі в рамках 1/8, Вам розповість наша онлайн-трансляція “МЮ” - “Атлетік”.

“Манчестер Юнайтед” - “Атлетік” - 2:3 (1:1)

Голи: Руні, 22, 90+2 (пен.) - Льоренте, 44, де Маркос, 72, Муньїян, 90

"Манчестер Юнайтед": де Хеа, Евра, Джоунс, Еванс, Смоллінг (Каррік, 55), Рафаел, Ґіґґз (Нані, 75), Пак Джі Сун (Андерсон, 61), Янг, Руні, Ернандес.

"Атлетік": Іраїсос, Ауртенече, Сан-Хосе, Іраола, Ітурраспе, де Маркос, Еррера (І. Перез, 84), Мартінес, Льоренте (Токеро, 81), Сусаєта, Муньяїн

Попередження: Сан Хосе, 64 ("А")