УКР РУС

Боягуз з виконання пенальті в огляді 12 туру Бундесліги. ФОТО

8 листопада 2011 Читать на русском

Хто із відомих форвардів боявся протягом п'яти років бити пенальті; скільки кутових довелось виконати "Баварії", аби нарешті забити гол; хто показав найвищу швидкість у турі... Про це та інше дізнаєтесь в статистичному огляді 12 туру Бундесліги.

ВСІ ПІЗНАЛИ СМАК ГОЛА
У 12 турі гравці забили найбільше голів (34) - рекорд сезону. Крім того, вперше з початку чемпіонату в одному турі забили всі команди.


ВИЛУЧЕННЯ
У цьому турі було чотири вилучення (найбільше було у шостому турі - п'ять). Серед "прогнаних" з поля опинився гравець "Баварії" Анатолій Тимощук, який отримав триматчеву дискваліфікацію.


НАШЕСТЯ ПЕНАЛЬТІ
У цьому чемпіонаті арбітри призначили вже 36 пенальті, що становить у середньому три штрафні удари з позначки за тур. Після 12 турів більше пенальті востаннє було у сезоні 1999/2000 (тоді 43).


ВЕЧІРКА "АЛЯ ПУККІ"
Форвард "Шальке" Теему Пуккі, який замінив травмованого Клааса-Яна Хунтелара, показав високу результативність у гостьовому матчі проти "Гановера". Фінський гравець, вигравши лише чотири єдиноборства, завдав найбільше ударів по воротах (шість), з яких два перетворились на голи.


ПОДОБАЄТЬСЯ "ЗАМИКАТИ"
Форвард "Гановера" Мохамед Абделає забив вже восьмий гол у чемпіонаті, причому п'ять м'ячів норвежський форвард з мароканським корінням забив після прострілу.


"БАВАРІЯ" ПОБИЛА СЕБЕ
Підопічні Юпа Хайнкеса здобули вже дев'яту перемогу у чемпіонаті. За все перше коло минулої першості Німеччини рекордсмену Бундесліги вдалось здобути лише вісім перемог.


ВПЕРШЕ ЗАБИЛИ - ВПЕРШЕ ПРОПУСТИЛИ
Шістдесят сьомий кутовий у чемпіонаті став щасливим для "Баварії" - їй нарешті вдалось забити гол після такого стандартного положення. Натомість "Ауґсбурґ" подбав і про інший нуль - мюнхенська команда пропустила перший гол після подачі кутового.

НЕ ПРОГРАВ І НЕ ПЕРЕМІГ
Новий тренер "Гамбурґа" Торстен Фінк вже протягом трьох ігор у Бундеслізі чекає на свою перемогу, щоправда його підопічні тричі зуміли мирно розійтися із суперниками.


НАПЕРЕДОДНІ ДНЯ НАРОДЖЕННЯ....
За день до свого 21-річчя гравець "Байєра" Андре Шюрлє забив свій перший гол зі штрафного у Бундеслізі. Крім того, Шюрлє завдав найбільше у матчі ударів по воротах суперника, зробив 27 ривків з м'ячем і показав максимальну швидкість серед усіх решти (33,1 км /год).


У ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ...
Щоб найкраще грати, треба під час свого дня народження на полі виступати... Міке Ханке у день свого 28-річчя продемонстрував найшвидший забіг у матчі 32,6 (км/год).


ЯКЩО ЗАБ'ЄТЕ, ТО ПРОГРАЄТЕ
"Вердер" здобув п'яту перемогу у сезоні після того, як першим пропустив гол. Такий показник - найкращий серед команд чемпіонату.


ДЕСЯТЬ РОКІВ ТОМУ ЗАБИВ ПЕНАЛЬТІ
Форвард "Вердера" Клаудіо Пісаро вперше за п'ять років підійшов до одинадцятиметрової позначки у матчі Бундесліги. Вперше за десять років Пісаро забив з пенальті у Бундеслізі.


СІМ ПОРАЗОК
"Вольфсбурґ" зазнав сьомої поразки на старті чемпіонату - антирекорд команди. Крім того, поразка від чемпіона (1:5) стала двохсотою для наставника "вовків" Фелікса Маґата (129 як тренер, 71 як гравець).


"ШВАБИ" НЕ ВМІЮТЬ ГРАТИ У П'ЯТНИЦЮ
"Штутґарт" у цьому чемпіонаті програв чотири матчі, причому три останні поразки довелось визнати у п'ятницю.


НАРЕШТІ ДОЧЕКАВСЯ
"Фрайбурґ" у 12 турі святкував першу виїзну перемогу у цьому сезоні. Решта команд засмутила своїх суперників в гостях принаймні раз ще перед цим туром.