УКР РУС

Boxing day. Анонс 18 туру АПЛ

26 грудня 2013 Читать на русском

Не забули, який сьогодні день?

Спершу Санта-Клаус кладе англійцям під ялинку (не плутати з "йолкою") більші чи трохи менші (хто на що заслужив) подарунки, а вже наступного дня Прем'єр-ліга традиційно робить не менший за об'ємом задоволення презент - новий тур чемпіонату. У Boxing day відбудуться всі 10 поєдинків чемпіонату. Тільки встигай!

Безперечно, без будь-якої конкуренції звання "матч туру" виборює поєдинок на "Ітіхаді" між "Ман Сіті" та "Ліверпулем". Дві найрезультативніші команди чемпіонату. Дві найвидовищніші команди чемпіонату. Два з чотирьох найреальніших борців за титул. "Ман Сіті" у грудні категорично відмовляється програвати - чотири поєдинки, одна нічия. "Ліверпуль" після прочуханки від "Халла" перемагає вже чотири матчі поспіль. Одним словом, обидва суперники зараз набрали дуже хорошу форму - саме час із максимальною користю це використати для просування турнірною таблицею.

У лазареті "Сіті" перебуває Кун Агуеро - найближчий переслідувач Луїса Суареса в бомбардирських перегонах. За "Ліверпуль" не зможуть зіграти Даніель Старрідж та Стівен Джеррард, які також лікуються. Та на розподіл сил це вплинути не повинно. У манкуніанців непогано на вістрі діє Негредо, ще один шанс себе проявити отримає Джеко. Та й уся лінія півзахисту в команди Пеллегріні - те, що треба. Щодо "Ліверпуля", то тут Суарес вже двічі довів, що самотужки може компенсувати відсутність і капітана Стіві, і бомбардира Денні.

І все ж, з настільки грізним суперником мерсисайдцям у новому сезоні ще не випадало грати. "Сіті" на власному полі не віддали ще жодного очка, а "Арсенал" та "Тоттенхем" пустили по світу з повною торбою голів. Сьогодні чиясь серія перерветься - "блакитні" вперше втратять очки, або ж "Ліверпуль" не зуміє перемогти вп'яте поспіль.

Безпосередні конкуренти мерсисайдців і манкуніанців, а мова йде про "Арсенал" та "Челсі", мають дещо полегшене завдання. "Аристократам" два роки поспіль вдається без клопоту перемагати на "Стемфорді" гостей із Суонсі. Команда Мікаеля Лаудрупа зараз не у найкращих кондиціях (три матчі без перемог), до того ж лідер атаки - Мігель Мічу, змушений лягти на операційний стіл. Відтак, "Челсі", окрилений гросмейстерською нічиєю в минулому турі з "Арсеналом", зробить все, щоб набрати цього разу не один, а три пункти.

Команді Венгера буде і легко, і важко водночас. "Вест Хем" - один із аутсайдерів нового чемпіонату, команда без стабільного форварда. З іншого боку Біг Сем (старий "приятель" мсьє Арсена) всіма силами чіплятиметься за очки. Зі своїм тренером солідарний і капітан "молотобійців" Кевін Нолан, який вольовим рішенням скасував новорічну вечірку одноклубників - не до розваг зараз. Тож бій у ще одному різновиді лондонського дербі - гарантований.

Практично немає сумніву в тому, що чергову перемогу здобуде "Евертон". На "Гудісон" прибуває остання команда чемпіонату, в якій Гус Пойєт намагається навести лад, однак поки що, окрім якихось напівкроків, йому не вдалося зробити руху в напрямку безпечної зони. Наставників "Вест Брома" і "Тоттенхема" звільнили практично синхронно, проте новий керманич з'явився лише у "шпор". Тім Шервуд блискуче впорався на полі "Саутгемптона", тож позбувся приставки "в. о." Кажуть, що лише до кінця сезону відомий в минулому хавбек "рулитиме" "Тоттенхемом". Що ж, цього часу цілком достатньо, щоб подивитися, з якого тіста зліплений Шервуд-тренер. "Вест Бром" гостює на "Вайт Харт Лейн" без повноцінного коуча, тож і на успіх має лише примарну надію.

Без тренера міг залишитися і "Кардіфф", але фанам цієї команди вдалося тимчасово відвоювати Малкі Маккея у навіженого боса Вінсента Тана. Тепер вдячний менеджер, якого в Уельсі неймовірно поважають, просто зобов'язаний віддячити за довіру, перемігши "Саутгемптон". "Сотон" не перемагає в шести матчах поспіль, тож опиратиметься з усіх сил. "Святим" також потрібно швиденько виходити з крутого піке.

"Халл Сіті" - "МЮ"

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Астон Вілла" - "Крістал Пелас"

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Кардіфф" - "Саутгемптон"

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Челсі" - "Суонсі"

Попередні матчі: 4:1 (Торрес, Рамірес-2, Дрогба - Вільямс), 1:1 (Босінгва - Сінклейр), 1:1 (Мозес - Ернандес), 2:0 (Оскар, Лампард)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Евертон" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 1:1 (Бейнс - Колбек), 4:0 (Гуйє, Пієнаар, Осман, Анічебе), 2:1 (Феллаїні, Єлавіч - Джонсон), 0:1 (Сессеньон)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

"Ньюкасл" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 3:1 (Ба-3 - Волтерс), 3:0 (Кабай-2, Сіссе), 1:2 (Сіссе - Волтерс, Камерон), 2:1 (Кабай, Сіссе - Волтерс)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Норвіч" - "Фулхем"

Попередні матчі: 1:1 (Джексон - Са), 1:2 (Вілбраєм - Демпсі, Дафф), 0:5 (Дафф, Петріч-2, Кацанікліч, Сідвелл), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Тоттенхем" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 3:1 (Адебайор-2, Дефо - Мулумбу), 1:0 (Дефо), 1:1 (Ассу-Екотто - Морісон), 1:0 (Бейл)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Вест Хем" - "Арсенал"

Попередні матчі: 0:1 (Сонг). 0:3 (ван Персі-2, Волкотт), 1:3 (Діаме - Жиру, Волкотт, Касорла), 1:5 (Коліссон - Подольскі, Жиру-2, Касорла, Волкотт)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Ман Сіті" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 1:1 (Компані - Лескот, автогол), 3:0 (Агуеро, Туре, Мілнер), 2:2 (Туре, Тевес - Шкртел, Суарес), 2:2 (Джеко, Агуеро - Старрідж, Джеррард)

Прогноз "Футболу 24": 3:2

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87