УКР РУС

Борячук пояснив, чому обрав "Шахтар", а не "Динамо"

11 жовтня 2016 Читать на русском

20-річний нападник "Шахтаря" Андрій Борячук поділився враженням від дебюту в УПЛ та розповів, чому не обрав "Динамо".

"Прогноз Кобіна щодо мого гола? Вася просто хороший футболіст, він все прораховує наперед. У нього була чуйка. Ми з ним розмовляли, він жартома сказав: "Все, ти виходиш, забиваєш гол і підбігаєш до мене радіти". Я сказав, що ми домовилися. Так і вийшло.

Шикарний гол Борячука п'ятою в матчі "Шахтар" – "Волинь"

Відтік легіонерів з УПЛ? Я думаю, що це дає більше шансів молодим і перспективним українським хлопцям заграти. У нас є хороші молоді футболісти, чому б не давати їм шанс?

Мені все одно грати самому на вістрі чи в парі з іншим нападником, але в парі, все ж зручніше – є підстраховка, допомагаєш один одному. Одному важче.

Про те, щоб піти з "Шахтаря" в оренду заради ігрової практики взагалі думок не було. Не хочу залишати "Шахтар", мені тут дуже подобається, це моя сім'я. Дуже звик до цієї команди.

Як потрапив в Академію "Шахтаря"? У 12 років я приїхав на перегляд. Це було восени і нас було 30 чоловік. Потім був другий збір, взимку. Тепер уже нас було всього 12 хлопців. А в підсумку залишили мене і Колю Матвієнка. Так ми і потрапили в Академію "гірників".

Так, я народився у Вінниці, але обрав не ближчий Київ, а Донецьк через те, що мені гра "Шахтаря" подобалася більше, ніж "Динамо". Оточуючі теж говорили: "Та поїхали в Київ". А я хотів в Донецьк, в "Шахтар", хоч і далеко це було. Не знаю, я якось налаштувався на те, що хочу в "Шахтар". Відстань була для мене не важливою", – сказав Борячук.

Вацко: Борячук у 70% клубів УПЛ грав би в основі

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях