УКР РУС

Борячук: Буде дуже важко закріпитися в основному складі "Шахтаря", але буду працювати

17 лютого 2017 Читать на русском

Форвард "Шахтаря" Андрій Борячук розповів про свої плани на 2017 рік і поділився думками про переїзд його команди до Харкова.

Нападник "гірників" невдовзі вперше вийде на поле в нових Hypervenom 3 від Nike, демонструючи таку довгоочікувану нову ітерацію футбольних бутс. Створені для вирішення насамперед двох цілей – комфортних поворотів і потужних ударів – Hypervenom зазнав радикальних змін, що включають в себе перехід на Flyknit і застосування нової підошви.

Найяскравіше це виражено в ударній зоні бутси, де в Flyknit вшиті кілька шарів подушечок з піни Poron®. Ці подушечки чутливі до швидкості дотику, що дозволяє м'яко зупиняти м'яч при низькошвидкісному контакті, при цьому, коли потрібно, отримувати жорсткий стартовий майданчик для справжнього удару.

– Андрію, тепер ти співпрацюєш з Nike. Які відчуття викликає тісна робота з всесвітньо відомим брендом?

– Хороший бренд, згоден. Найкращий в світі! Хороший одяг, гарні бутси. Тому я радий, що співпрацюю з Nike.

– Тобі вже довелося трохи протестувати нові Hypervenom 3. Чи з'явилася відчутна різниця в порівнянні з попередніми моделями?

– Звичайно. І якість, і за відчуттями. Все нове. До кожного нового матеріалу в бутсах потрібно пристосовуватися.

– Які особливі якості бутс для тебе важливі? Наскільки дрібні нюанси екіпіровки важливі в грі?

– Найголовніше, щоб зручні були, не тиснули. Безумовно, велике значення має форма шипів, а також їхня кількість. У новій моделі бутс їх більше, вони кругліші, від цього підвищується стійкість на полі.

Від нових бутс взагалі очікую нових якостей. Спробуємо. Зробили їх в новому якомусь форматі, впровадили нові подушечки – кажуть, що для кращого контролю м'яча. Одягну, спробую, і вже коли "розіб'ю" їх, то зрозумію.

– Що скажеш про візуальну комлектацію бутс? Наскільки велика, на твою думку, роль стилю на футбольному полі?

– Топ-стиль. Просто фантастика. Помаранчевий з салатовим – те, що треба.

– Кого вважаєш сучасною іконою футбольного стилю?

– Кріштіану Роналду, напевно. Ще Неймар.

– Зараз молоді футболісти починають заздалегідь піклуватися про майбутнє, заробляючи на власному іміджі. Випускають власні лінійки одягу, наприклад. У твоїх планах є який-небудь бізнес?

– Зараз рано про це говорити. Поки що тільки почав співпрацювати з Nike, підписали контракт на 2 роки. У майбутньому, якщо з'явиться така можливість, то чому ні.

– Взимку "Шахтар" покинули двоє форвардів, але на їхнє місце відразу прийшли два новачки (Пилип Будківський на момент інтерв'ю ще не підписав контракт з "Анжи"). Як ставишся до такої політики клубу?

– Нормально ставлюся. Хтось йде, хтось приходить. Так завжди було і буде. Головне не зупинятися, працювати далі над собою. Тренер на всіх розраховує. Важливо показувати себе, старатися.

– Багато гравців "Шахтаря" зараз виступають в оренді заради ігрової практики. Караваєв вважав за краще виступати в "Зорі", ніж боротися за місце в "Шахтарі", регулярно граючи в оренді за луганський клуб, домігся визнання у тренера збірної і перейшов в солідний європейський клуб...

– В якійсь мірі йому тут ще й пощастило. Плюс його досвід виступів зіграв свою роль. Я поки варіант оренди не розглядаю. Мене влаштовує все в "Шахтарі", і я буду намагатися працювати далі, доводити.

– Чи реально прогресувати молодому гравцеві в нових реаліях українського футболу?

– Звичайно, реально. Все можливо. Рівень футболу, може, і впав, це помітно. Але це не означає, що футболісти меншого хочуть, і що молодші футболісти меншого прагнуть. Всі хочуть грати в найкращому клубі України, так само працюють і стараються.

– Наскільки важливий особисто для тебе переїзд "Шахтаря" до Харкова?

– Це дійсно важливо. Тут більше людей вболіває за "Шахтар". Ми задоволені, будемо тільки раді грати там. Якщо порівнювати статистику відвідуваності у Львові і Харкові, то в Харкові набагато більше людей приходить, неважливо, яка гра має бути.

– Який стадіон на даний момент вразив найбільше?

– В Україні – це "Донбас Арена". Не доводилося ще там грати, але дуже хотілося б. У світі, мабуть, це "Сантьяго Бернабеу". У Барселоні ще не був, але дуже хотілося б побувати.

– Які плани Андрій Борячук ставить собі на 2017-й рік?

– Ставлю максимальні цілі. Старатися, грати, отримувати ігрову практику. Буде дуже важко закріпитися в основному складі, але буду працювати, старатися, для мене цього ніхто не відміняв. Хотілося б перемагати, зібрати всі трофеї з клубом, потрапити в збірну.